Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει καμιά ελπίδα στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων


Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι σε εσφαλμένη κατεύθυνση είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, τονίζοντας πως η χώρα μας δεν έχει καμία ελπίδα. Παράλληλα τόνισε ότι «ο δρόμος είναι μακρύς και οι Ελληνες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung», τόνισε ότι τέτοιες πρακτικές οδηγούν τους Ελληνες πολίτες σε «εσφαλμένη κατεύθυνση» και επεσήμανε ότι το «καυτό» ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων «έχει τακτοποιηθεί εδώ και καιρό».
Η δήλωση του Σόιμπλε
«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις