Ανησυχία ΟΗΕ για την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας


Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Νεσίρκι δήλωσε χθες ότι... στελέχη του ΟΗΕ και το διπλωματικό προσωπικό ξένων πρεσβειών συζητούν στο υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας την κατάσταση, μετά την προειδοποίηση της Πιονγκγιάνγκ ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους σε περίπτωση σύρραξης και την προτροπή της προς τις πρεσβείες να εξετάσουν την απομάκρυνση του προσωπικού τους.

«Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν μελετά το μήνυμα αυτό και ο ΟΗΕ θα απαντήσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο», είπε ο Νεσίρκι. 

«Είμαστε όλοι εν γνώσει των πιο πρόσφατων εξελίξεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το δικό μας προσωπικό στη Βόρεια Κορέα θα παραμείνει προσηλωμένο στην αναπτυξιακή και ανθρωπιστική αποστολή του», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος. Ο ΓΓ του ΟΗΕ «ανησυχεί πολύ για την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο», επανέλαβε ο Νεσίρκι.

Νωρίτερα η Βρετανία —η οποία όπως και η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει να αποσύρει το προσωπικό της— ανέφερε ότι ζητήθηκε από την πρεσβεία της να απαντήσει ως την 10η Απριλίου. Η Ρωσία εξέφρασε «την ανησυχία της» για την επιδείνωση της κατάστασης. 

Η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον, είπε ότι τα κράτη-μέλη βρίσκονται «σε διαρκή επαφή και αποτιμούν την κατάσταση».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7902.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις