Τα… άπαντα για τα τουρκικά όνειρα έρευνας & διάσωσης στο Αιγαίο

Από 16 έως 19 Απριλίου 2013 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν τη διακλαδική άσκηση έρευνας και διάσωσης Anadolu Yıldızı-2013 (Αστέρι της Ανατολής).
Με αφορμή αυτή την άσκηση, ο εξαίρετος ιστοχώρος «geostrategy.gr» και ο αγαπητός μας, Χρήστος Μηνάγιας, προχώρησαν στη δημοσίευση μιας μίνι-μελέτης που αφορά τις μεθόδους, τα μέσα και τις στοχεύσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον τομέα.

Τα στοιχεία που παραθέτουν οι αγαπητοί μας φίλοι και ιδίως οι χάρτες, δίνουν έντονα την αίσθηση ότι όσα κάνουν οι Τούρκοι έχουν έντονο το στοιχείο του «ψυχολογικού πολέμου», αφού επιχειρούν να παρουσιάσουν τα πάντα ως τετελεσμένα για να τρομάξουν τους Έλληνες.
Στη διάρκεια των δεκαετιών – τουλάχιστον – η Τουρκία έχει αναγάγει τις ψυχολογικές επιχειρήσεις σε επιστήμη, αφού αντιλαμβάνεται ορθώς ότι καλό είναι να πετύχει τους στόχους της χωρίς σύγκρουση, αφού ενδεχόμενη διάβαση του Ρουβίκωνα του φρενοκομείου ποιος ξέρει τι εκπλήξεις θα κρύβει…
Οπότε, περιορίζονται σε κάτι εκρηκτικά με φυτίλι αναμμένο όπου διεκδικούν και κάτι αγριεμένους… «κομάντο» που σίγουρα μας έκαναν να μη φάμε την κρέμα μας το βράδυ μόλις τους αντικρίσαμε (επίσης, θα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η παραγωγή… καλσόν στη γείτονα, για να καλυφθεί η ζήτηση από τα πολλά σκισμένα…).
Παραπέμπουμε άμεσα στον φιλικό μας ιστοχώρο, αφού πραγματικά, οι πληροφορίες που περιέχονται είναι πολύτιμες και αποτελούν «τροφή για σκέψη». Πριν κλείσουμε την εισαγωγή μας, να ευχαριστήσουμε θερμά τους Τούρκους που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να ξυπνήσουν και τους τελευταίους κοιμισμένους στην ελληνική πολιτική ελίτ. Πραγματικό «case study» η ψυχολογική επιχείρηση.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα εννοούν. Εάν η ελληνική πολιτική ελίτ και ηγεσία όμως έχει αντιληφθεί την κατάσταση, τα πράγματα είναι δραματικά διαφορετικά για τους Τούρκους. Να το ξέρουν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις