Γελάει ο μωρός… γιατί πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί!


Ιλαρότητα προκαλεί η είδηση από τα Σκόπια που αφορά στην… αγαλλίαση που έχουν αισθανθεί οι Σκοπιανοί, επειδή ο κατά Μέρκελ «Φούχτελος». ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, άνοιξε έναν χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μπροστά στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στην Αθήνα στις 26 Μαρτίου, ο οποίος είχε την ΠΓΔΜ ως «ΜΚ» δηλαδή «Μακεδονία».

Τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια κάνουν λόγο για «κίνηση έκπληξη» Γερμανού αξιωματούχου (που είναι δεδηλωμένος θαυμαστής της όμορφης υπουργού), ενώ σημειώνουν τη μη αντίδραση της Ελληνίδας υπουργού.
Τα κόμπλεξ δεν έχουν όριο και αρνούνται να κατανοήσουν, ότι και ο κόσμος όλος να τους αναγνωρίζει ως «Μακεδονία», η αναγνώριση που έχει πραγματικά σημασία είναι η ελληνική. Και όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι η καπηλεία της Ιστορίας έχει ημερομηνία λήξης, τόσο δυσχεραίνουν την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της ονομασίας.
Στο μεταξύ, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, έχει ήδη καλέσει τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών σε νέο γύρο συζητήσεων στη Νέα Υόρκη…
http://www.defence-point.gr/news/?p=72696

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις