ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ !!!


 Αφού βαφτίσαν τούρκικο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και έκαναν ...Τούρκους τους αρχαίους φιλοσόφους, τώρα προχώρησαν και στο Βυζάντιο και σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις τους, η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης είναι...
τούρκικο κτίσμα.
Όπως αποκαλύπτει στην μηνιαία τούρκικη επιθεώρηση Ιστορίας και Πολιτισμού, «Yedikta Dergisi», τεύχος Απριλίου 2013, ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης, Suphi Saatçi, το σημερινό κτίσμα της Αγιας Σοφιας δεν είναι βυζαντινό αλλά... δημιούργημα του γνωστού Οθωμανού αρχιτέκτονα, Mimar Sinan, στον οποίο οφείλονται πολλά μουσουλμανικά κτίσματα σε όλη την Βαλκανική χερσόνησο.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο Τούρκος καθηγητής, αν δεν υπήρχε ο φημισμένος Mimar Sinan σήμερα δεν θα υπήρχε η Αγια Σοφια που δεσπόζει σε όλη την παλιά Κωνσταντινούπολη. Οι πρωτοφανείς αυτοί ισχυρισμοί του Τούρκου καθηγητή, έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία και πολλές εφημερίδες όπως η μεγάλης κυκλοφορίας, Sabah, αναδημοσίευσε την είδηση με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Ayasofya hakkında şok iddia», δηλαδή, «Ισχυρισμός σοκ σχετικά με την αγία Σοφία».

 lougantina.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις