Εγκατάσταση Πάτριοτ στο κέντρο του Τόκιο


Πυραύλους Πάτριοτ εγκατέστησε η Ιαπωνία στο κέντρο του Τόκιο προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανό χτύπημα της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας...
Ιάπωνας αξιωματούχος διευκρίνισε ότι πριν ξημερώσει εγκαταστάθηκαν στο υπουργείο Άμυνας δύο εκτοξευτήρες πυραύλων Πάτριοτ. 

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, πύραυλοι Πάτριοτ θα αναπτυχθούν και σε δύο άλλα σημεία στην περιοχή του Τόκιο. 

Συστήματα αναχαίτισης θα εγκατασταθούν επίσης στο νησί Οκινάουα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα. 

Μιλώντας στην ιαπωνική τηλεόραση, επισήμανε πως η Οκινάουα είναι «η πλέον κατάλληλη περιοχή για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση» και πρόσθεσε πως πύραυλοι Πάτριοτ είναι πιθανόν να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί. 

Εκτός από τις συστοιχίες Πάτριοτ το Τόκιο έχει στείλει αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα Aegis (σύστημα ελέγχου και διοίκησης με υπολογιστές και ραντάρ για τον εντοπισμό εχθρικών στόχων στον αέρα) στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, επισήμαναν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας. 

«Η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τον ιαπωνικό λαό και να εγγυηθεί την ασφάλειά του», τόνισε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Όσο η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις, η Ιαπωνία θα κάνει αυτό που πρέπει σε συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές», πρόσθεσε. 

«Αυτήν την στιγμή, το σημαντικότερο είναι να εφαρμόσουμε τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», κατέληξε ο κ. Άμπε.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1336.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις