«Εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης το Ισραήλ για την Κίνα»


Το Ισραήλ μπορεί να γίνει ένα «εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης» για την Κίνα χάρη στην τεχνολογία του, δήλωσε...
από το Πεκίνο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τον Ισραηλινό πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στο Μέγαρο του Λαού, στην καρδιά της κινεζικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Νετανιάχου στην Κίνα με στόχο την προώθηση του εμπορίου του Ισραήλ με την χώρα αυτή.

«Η επίσκεψή σας είναι εποικοδομητική», δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με τον οποίο η Κίνα «προσδίδει μεγάλη σημασία» στην σχέση της με το Ισραήλ.

«Η Κίνα είναι μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη σε πάρα πολλούς τομείς και το Ισραήλ είναι ένα παγκόσμιο κέντρο τεχνολογίας», σημείωσε παράλληλα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος έφτασε τη Δευτέρα στην Κίνα.

«Προτείνω το Ισραήλ να είναι υπό αρκετές μορφές ένα εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης για την Κίνα», πρόσθεσε.

Χθες ο Νετανιάχου πρότεινε στον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ το Ισραήλ να γίνει ο «τέλειος ήσσον εταίρος» της Κίνας.

Οι δύο χώρες συνήψαν διπλωματικές σχέσεις το 1992 και η πιο πρόσφατη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Κίνα είχε γίνει το 2007, επί Εχούντ Ολμέρτ.

Το 2012 το Ισραήλ εισήγαγε κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 5,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι εξαγωγές του προς την Κίνα ανήλθαν σε 2,74 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο στόχος του Ισραήλ είναι το διμερές εμπόριο να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις