Τα παρατράγουδα των πρόσφατων μεταθέσεων !

Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε σχετικά με τις κοινοποιήσεις των πρόσφατων μεταθέσεων των Σχων που ανακοινώθηκαν από το ΓΕΣ, είναι συγκλονιστικές.

Διαπιστώνουμε πλήρης αδιαφορία εφαρμογής, της... ισχύουσας νομοθεσίας.

Οι παραβιάσεις αυτής, είναι πραγματικά ανεπανάληπτες.

Για να γίνουμε ποιο σαφής αναφέρουμε, ορισμένες περιπτώσεις:

α. Στέλεχος μετατίθεται, από την φρουρά που υπηρετεί μόνο ένα χρόνο, χωρίς να έχει εκφράσει την επιθυμία να λάβει μετάθεση.

β. Στέλεχος δεν μετατίθεται στη φρουρά που επιθυμεί αν και έχει περισσότερα μόρια από αυτόν που βρίσκεται σ’ αυτή την φρουρά (υπηρετεί 5 χρόνια και παραμένει και 6 χρόνο).

γ. Στέλεχος έχει 2 χρόνια δυσμενή μετάθεση και παραμένει και 3 χρόνο.

δ. Στέλεχος τοποθετείται σε θέση που έχει υπηρετήσει σ’ αυτή 9 χρόνια ως ανώτερος αξκός.

ε. Στελέχη έχουν 6, 7 & 8 χρόνια που υπηρετούν Α΄ Προτίμηση και δεν μετατίθενται, (το παράξενο είναι αυτοί γιατί ονομάζονται αξκοί, έπρεπε να ανήκουν στην κατηγορία των ΜΥ που φέρουν στολή και σε διαφορετικό μισθολόγιο).

στ. Στέλεχος (ήτοι Σχης) τοποθετείται σε θέση Ταγματάρχη !!!! για να μην λάβει μετάθεση και να παραμείνει στην ίδια φρουρά.

ζ. Στέλεχος του τεχνικού τελειόφοιτος Πολυτεχνείου δεν έχει μετατεθεί ποτέ σε στρατιωτικά εργοστάσια αν και έχει λάβει φοιτητική άδεια από την υπηρεσία 3 χρόνια για να σπουδάσει με τα χρήματα του ελληνικού λαού, η υπηρεσία κατόπιν δεν τον αξιοποίησε ποτέ πάνω στις γνώσεις του, κτλ

Προφανώς υπήρξαν αρκετές πολιτικές παρεμβάσεις και προσπάθεια από τα Επιτελεία του ΓΕΣ να ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα των πολιτικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αυτά τα έκτροπα.

Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της στρατιωτικής ηγεσίας σχετικά με τις «προσφυγές» που έχουν κατατεθεί από ορισμένους αξκούς για τις μεταθέσεις.

Πάντως το θέμα θα έχει και συνέχεια γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε αρκετοί αξκοί ετοιμάζονται σε περίπτωση απόρριψης της προσφυγής τους, από την υπηρεσία, θα κινηθούν δικαστικώς με ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις κατά του υπουργείου εθνικής άμυνας και άλλοι θα υποβάλλουν αιτήσεις αποστρατείας.

Αναμένουμε «θερμό» καλοκαίρι μετά και τις ανακοινώσεις των επόμενων μεταθέσεων.

(Ε.Σ.)http://staratalogia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις