Απολύσεις στην Άμυνα: ποιοι πολιτικοί υπάλληλοι και ποιοι στρατιωτικοί κινδυνεύουν (ΕΠΟΠ - ΕΜΘ ;)


Η κόλαση στον χώρο της Άμυνας μόλις τώρα αρχίζει. Μετά από την εξόντωση των στρατιωτικών έρχονται οι απολύσεις του πολιτικού προσωπικού και στο βάθος μένει ανοιχτό το θέμα απολύσεων ακόμη και για ΕΠΟΠ.

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου είχε μια εκτενέστατη συζήτηση με τον πρόεδρο και μέλη της ΠΟΕ ΥΕΘΑ ,στην οποία συμφωνήθηκε να γίνει σήμερα ύστατη προσπάθεια ώστε να τηρηθεί αυτό που είχε πει ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος πριν από μερικές μέρες. Δηλαδή ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Άμυνας.



Αυτή τη στιγμή το κυβερνητικο σχέδιο προβλέπει ότι 600 υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ θα οδηγηθούν στην έξοδο. Οι πολιτικοί υπάλληλοι εξήγησαν στον κ.Οικονόμου ότι αυτή τη στιγμή υπηρετούν 7.600 πολιτικοί υπάλληλοι καλύπτοντας μόλις το 52% των θέσεων που προβλέπεται. Από αυτούς μόνο οι 1300 είναι διοικητικοί και όλοι οι υπόλοιποι είναι τεχνικοί. Από την συζήτηση προέκυψε ότι αυτοί που κινδυνεύουν προέρχονται από την “δεξαμενή” των διοικητικών υπαλλήλων.

Ποια είναι η πρόταση της ΠΟΕ ΥΕΘΑ; Να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από το πρώτο κύμα κινητικότητας να υπάρξει αναδιοργάνωση και τον Δεκέμβριο να εξεταστεί σε νέα βάση το ζήτημα. Η πρόταση θα συζητηθεί σήμερα από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και αναμένονται εξελίξεις.

ΕΠΟΠ -ΕΜΘ


Από τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση των εργαζομένων με τον Ειδικό Γραμματέα προκύπτει ότι η απόλυση ΕΠΟΠ παραμένει ως ενδεχόμενο - απειλή!

Οι 7.000 που δεν έχουν μονιμοποιηθεί είναι επίφοβοι αν οι πιέσεις της τρόϊκας που θεωρεί “μεγάλο το στράτευμα” εξακολουθήσουν να έχουν την ίδια ένταση.

Η στρατιωτική ηγεσία δεν συζητά καν το θέμα αλλά όπως αποδεικνύεται από την υπόθεση της αμευντικής βιομηχανίας τα κλειδιά της Άμυνας όπως πολλές φορές έχουμε γράψει είναι στα χέρια του Στουρνάρα και της τρόϊκας. Κι αυτό είναι επικίνδυνο. 


onalert.gr

Σχόλια

  1. ττο ΕΜΘ γιατί το βάζετε αφού το άρθρο δεν λέει τίποτα για τους ΕΜΘ μήπως έχετε κάποιο πρόβλημα με τους ΕΜΘ? Βγάλτε το ΕΜΘ γιατί δημιουργείται σχόλια αρνητικά τα οποία δεν έχουν καμία βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις δίκαιο κύριε συνάδερφε αλλά μην απασχολήσε , κάποιοι προσπαθούν να μας εξισώσουν με τους ΜΥ εσύ το πιστεύεις αυτό?δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις