ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: "Σταματήστε τη συνωμοσιολογία για δήθεν εκπαίδευση τρομοκρατών"


Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Αυστηρή απάντηση - έστω και με καθυστέρηση  μερικών ημερών - έδωσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με δήλωση του εκπροσώπου του κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, σχετικά με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου που επαναλάμβαναν μεν τους γνωστούς αβάσιμους ισχυρισμούς κύκλων στην Άγκυρα  περί ..υπόθαλψης από την Ελλάδα τρομοκρατών που φέρεται να δρουν στην Τουρκία  Πρόσθεταν όμως - για να προβοκάρουν επιπλέον την Ελλάδα- ότι οι φερόμενοι ως ύποπτοι χτύπησαν ή θα χτυπήσουν στόχους των ΗΠΑ στην Τουρκία.



Το πρώτο δημοσίευμα ανέδειξε, εντόνως και αυστηρά σχολιασμένο, το OnAlert με απόκρουση των αβάσιμων τουρκικών ισχυρισμών , με τίτλο ''Το ύπουλο τουρκικό σχέδιο με στόχο Ελλάδα και Συρία και αμερικανική εμπλοκή'') , ωστόσο από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρξε επίσημη απάντηση προς τους Τούρκους που διαδίδουν τα ψεύδη  Χθες ήρθε νέο ανάλογο  δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Today’s Zaman”  υπό τον τίτλο «Terrorists sheltered by Greece may attack Turkish, American interests» και το ΥΠΕΞ - σωστά- ενεργοποιήθηκε διότι η τουρκική κατασκευή πήρε διαστάσεις.

ΥΠΕΞ : ''ευφάνταστη και δυσεξήγητη συνωμοσιολογία''

 Έτσι σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Today’s Zaman”,  ο κ Κούτρας δήλωσε :

«Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον την διάψευσή τους.

Διερωτάται, βεβαίως, κανείς για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα».
Χρειάζονται άμεσες απαντήσεις!
Βεβαίως αναγνωρίζουμε ότι το ΥΠΕΞ μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη τακτική στον σχολιασμό και την απάντηση των τουρκικών ισχυρισμών. Υπό το πρίσμα αυτό οι επισημάνσεις μας δεν αποτελούν ''υπόδειξη'' προς κανέναν, αλλά καταγραφή περιστατικών. Ωστόσο και εμείς έχουμε από την πλευρά μας παρατηρήσει ότι 'όταν υπάρχει εγκαίρως απάντηση που αποκαθιστά την αλήθεια, ΤΑ πρόθυμα - και διατεταγμένα ; - τουρκικά ΜΜΕ δεν τολμούν - όχι πάντα αλλά πολλές φορές - να αναδημοσιεύουν τις ψευτιές. Μάλιστα αυτό συμβαίνει όταν οι ανακοινώσεις πάνε  ΕΓΚΑΙΡΑ και στον αγγλόγλωσσο τουρκικό τύπο  και στα γραφεία τύπου των ξένων πρεσβειών  στην Άγκυρα. Διότι - για να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ μας-  ΕΚΕΙ κυρίως απευθύνονται οι τουρκικοί αυτοί κύκλοι .Θέλουν  να στρέψουν με ψεύδη  την διεθνή κοινή γνώμη κατά της Ελλάδας , εμφανίζοντάς την ως δήθεν προστάτιδα τρομοκρατών κλπ.μαζί με την Συρία! 
Να μην πέφτει τίποτα κάτω!
Τόσο το προηγούμενο δημοσίευμα,όσο και το τωρινό στην Today’s Zaman στόχος είναι η επίτευξη από την Τουρκία διπλής προβοκάτσιας κατά της Ελλάδας με τρόπο που να ευνοεί τα συμφέροντα της Άγκυρα,  επιχειρώντας - ''με ένα σπάρο - δυο τρυγόνια'' : Και να εκθέσουν  Ελλάδα (και  Συρία) και να στρέψουν  τις ΗΠΑ εναντίον τους.Και για την Συρία μπορεί να πει κανείς αβασάνιστα ''και τι μας νοιάζει'',για την Ελλάδα όμως -επαναλαμβανουμε - δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω! Έστω και με καθυστέρηση λοιπόν καλώς υπήρξε απάντηση.
 
Για να κάνουμε μια μικρή σύνδεση  να πούμε ότι το κακοστημένο σχέδιο της Τουρκίας έχει ως κέντρο τους ''βομβιστές αυτοκτονίας''και  στηρίζεται στο πρόβλημα τρομοκρατίας που κατά την ίδια αντιμετωπίζει ως χώρα από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Στηρίζεται επίσης και στην προσπάθεια των ΗΠΑ να βρουν με κάθε τρόπο άκρη σε επιθέσεις που είχαν δεχθεί στόχοι της στο έδαφος της Τουρκίας, όπως στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.Το κακοστημένο σχέδιο λοιπόν είναι απλό - και σε αυτή την ''απλότητα'' επιχειρούν να πείσουν τους αμερικανούς και την υπόλοιπη διεθνή κοινή γνώμη

Ο πυρήνας της διπλής προβοκάτσιας

Ο πυρήνας της προβοκάτσιας είναι ο εξής : Υποστηρίζουν ότι  στην Ελλάδα , σε (ανύπαρκτο) ...στρατόπεδο στο ...Λαύριο κλπ,  δήθεν εκπαιδεύονταν τρομοκράτες του  DHKP-C για επιθέσεις αυτοκτονίας (''ζωντανές βόμβες'') στην Τουρκία. Μετά την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ οι αμερικανοί ...πίεσαν δήθεν την Ελλάδα και η Αθήνα έκλεισε το ...στρατόπεδο. Έτσι τα μέλη του  DHKP-C, που ...διέφυγαν από το ...στρατόπεδο στην Ελλάδα,  αυτή τη φορά έκαναν ως  βάση τη Συρία! Βεβαίως υποστηρίζουν ότι η ''κακιά'' Ελλάδα με την   αστυνομία  και την δικαιοσύνη της δεν ...συνεργάζονται και δεν ...εκδίδουν ...τρομοκράτες , για τους οποίους όμως κρύβουν ότι δεν δίνουν κανένα στοιχείο!
Έτσι με αυτό το παραμύθι   επιχειρούν να πετύχουν ''με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια'' : Να μπουν  Ελλάδα και  Συρία στο στόχαστρο των ΗΠΑ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις