Ένα εως τρία έτη άδεια άνευ αποδοχών στους στρατιωτικούς - Τι αλλάζει σε άδειες και στρατολογία


Από ένα έως και τρία έτη άδεια άνευ αποδοχών θα μπορούν να παίρνουν οι στρατιωτικοί για "σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους". Τη σχετικά απόφαση υπέγραψε η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά. Ήταν ένα από τα αιτήματα των στρατιωτικών και κάτι που προβλεπόταν για τον υπόλοιπο δημοσιο τομέα.

Η κ.Γεννηματά υπέγραψε τρεις υπουργικές αποφάσεις:



Υπεγράφησαν από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά,  τρείς Υπουργικές Αποφάσεις που ρυθμίζουν θέματα Στρατολογίας, αδειών οπλιτών και μόνιμου προσωπικού.

Με την πρώτη απόφαση τροποποιήθηκε η ΥΑ «Ρύθμιση ορισμένων θεμάτων Στρατολογίας» (ΦΕΚ Β΄34/2006), εναρμονίζοντας πλέον τις διαδικασίες (καταγραφής και παρακολούθησης στρατευσίμων, αναβολών, κατάταξης, υγειονομικών εξετάσεων) με την πλήρη μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών και σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας, την παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στον πολίτη χωρίς καθυστερήσεις και την εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Με την ΥΑ για τη ρύθμιση αδειών οπλιτών τροποποιείται παλαιότερη απόφαση και καθορίζεται πλέον ένα σαφές πλαίσιο χορήγησης τιμητικών αδειών για τους οπλίτες. Με αυτή τη ρύθμιση εξασφαλίζεται ένας κοινός τόπος απονομής τιμητικών αδειών για όλους χωρίς αποκλίσεις.  

Με τροποποίηση της ΥΑ «Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες προσωπικού των ΕΔ που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα», θεσμοθετείται άδεια άνευ αποδοχών από ένα έως τρία έτη για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στο στρατιωτικό προσωπικό στο πλαίσιο διευκόλυνσής του για την αντιμετώπιση σοβαρών ιδιωτικών ζητημάτων και εναρμονίζοντας τα παρεχόμενα δικαιώματά του με αυτά των εργαζομένων του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.

onalert.gr

Σχόλια

  1. Για την άδεια άνευ αποδοχών ισχύει για όλους τους μόνιμους η έχει κάποιες διακρίσεις.Αν μπορεί κάποιος να μου πει σας παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις