Στο στόχαστρο των ETA, MYA/ΛΣ και ΕΚΑΜ οι άλλοι τρεις Αλβανοί - Πτήσεις και από Sperwer

Σε κλοιό έχουν θέσει οι δυνάμεις των ΕΤΑ, ΜΥΑ/ΛΣ και ΕΚΑΜ και τους υπολοίπους τρεις Αλβανούς οπλοφόρους στην περιοχή της ορεινής Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες και με σκοπό να εντοπίσουν τα ίχνη τους από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει πτήσεις και μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος του Στρατού, που διαθέτει θερμικές κάμερες..

Πτήσεις με UAV είχαν προγραμματισθεί και χθες, αλλά τελικώς δεν πραγματοποιήθηκαν καθώς αναζητούνταν χώρος μετακίνησης του στοιχείο των Sperwer για να βρίσκεται σε ακτίνα δράσης, αφού η περιοχή των ερευνών δεν ήταν πλέον η Φωκίδα, αλλά η ορεινή Ναυπακτία.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πώς η ομάδα των πέντε Αλβανών οπλοφόρων είχε «σπάσει» σε δύο τμήματα, αφού αντιλήφθηκαν πώς τα περιθώρια ελιγμών τους λιγόστεψαν.
Η πρώτη, αποτελούμενη από τους 25χρονο Lika Edison και τον 41χρονο Murataj ή Murati ή Xhaferi ή Nikaj Admir ή Kristaq εντοπίστηκε και εξοντώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ. Έπεσαν νεκροί στο χωριό Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας από καταιγισμό πυρών χθες λίγο πριν τις 10 το βράδυ.
Η δεύτερη ομάδα υπό τον αδίστακτο κακοποιό και φερόμενο ως αρχηγό 37χρονο Μάριο Κόλα φέρεται να κινείται περίπου στην ίδια περιοχή. Οι αρχές εκτιμούν πώς δεν έχουν απομακρυνθεί πολύ από το σημείο που εντοπίστηκαν οι άλλοι δύο Αλβανοί και θεωρούν θέμα χρόνο να κάνουν τη λάθος κίνηση. Σε αυτή την περίπτωση οι εντολές είναι σαφείς: «Εξοντώστε τους».
  
Κι αυτό γιατί οι Αλβανοί είναι πάνοπλοι και μετά από καταδίωξη ημερών στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας ή της Ευρυτανίας δεν θα φοβηθούν να κάνουν το οτιδήποτε. Δίπλα από τα πτώματα των δύο Αλβανών βρέθηκαν καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πιστόλι. Στοιχεία ενδεικτικά των προθέσεων τους, όπως άλλωστε η εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο.
«Όταν τους ζητήθηκε να σηκώσουν τα χέρια ψηλά οι Αλβανοί άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Τότε οι δικοί μας τους πυροβόλησαν και τους σκότωσαν», είπε πηγή της ΕΛ.ΑΣ.
Η διαφορά ήταν πώς οι Αλβανοί έστρεφαν δεξιά αριστερά τα όπλα και έριχναν ριπές μέσα στο σκοτάδι, ενώ τα αποσπάσματα των ΕΤΑ, ΜΥΑ/ΛΣ και ΕΚΑΜ είχαν θερμικές κάμερες και έβλεπαν ακριβώς που βρίσκονται και πώς κινούνται.
Με θερμική κάμερα εντόπισαν και τις κινήσεις των δύο από νωρίς το πρωί της Τρίτης. Απλά περίμεναν να πέσει το σκοτάδι και να κάνουν την επιχείρηση με το μικρότερο δυνατόν ρίσκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση των ανδρών του ΕΤΑ ήταν καθοριστική, καθώς έχουν εκπαιδευτεί σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις και γνωρίζουν πώς ο «εχθρός» μπορεί να κινηθεί. Έστησαν παρατηρητήρια σε περάσματα από τις δύσβατες ορεινές περιοχές και με θερμικές κάμερες άρχισαν να «σαρώνουν». Μία από αυτές κατέγραψε τις κινήσεις των δύο Αλβανών και ήταν πλέον θέμα χρόνου η κατάληξη.
Οι οπλοφόροι αναζήτησαν νερό και τροφή στο χωριό Κόνισκα και αυτό ήταν το μοιραίο λάθος τους. Ενώ περίμεναν, πιθανόν κριμένοι σε μία στάνη, να πέσει το σκοτάδι για να κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους, είχαν ήδη πέσει στην παγίδα. Οι ειδικές δυνάμεις περίμεναν το σκοτάδι για να τους αιφνιδιάσουν έχοντας τους πάντα στο… στόχαστρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις