"Βόμβα βυθού" για τα υποβρύχια 209 - Για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη χωρίς μπαταρίες!


Δεμένα στον Ναύσταθμο θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται τα υποβρύχια τύπου 209 που από το 2008 δεν έχουν μπαταρίες αφου ο χρόνος ζωής τους έληξε. Από τότε καμία κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να βρει τρόπο, διαδικασία και τελικά να επιλέξει πως και ποιος θα αναλάβει την αυτονόητη αντικατάσταση των μπαταριών των υποβρυχίων.


Υποτίθεται ότι η ηγεσία Παναγιωτόπουλου τα είχε όλα έτοιμα αλλά πάλι κι αυτή ...δεν πρόλαβε να υπογράψει! Η διάδοχη κατάσταση Αβραμόπουλου όμως -στην οποία έχουν εμφανιστεί και κάποια νέα πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του- εμφανίζεται τώρα αποφασισμένη να πάει το θέμα στην ...εκκίνηση και να ξαναρχίσει διαγωνισμό. Που απλά σημαίνει εγγυημένα άλλα τρία έως τέσσερα χρόνια τα υποβρύχια θα μείνουν χωρίς μπαταρίες.

Το ερώτημα είναι γιατί και η απάντηση που δίδεται θα προκαλέσει μάλλον αναταράξεις ενδοκυβερνητικές. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει “το νομικό επιτελείο του Αβραμόπουλου έχει εντοπίσει παραλείψεις στη διαδικασία με την οποία θα γινόταν η αντικατάσταση των μπαταριών”.

Τόσο σοβαρές παραλείψεις που οδηγούν στην ακύρωση όλης της διαδικασίας και τα υποβρύχια ουσιαστικά σε απόσυρση;

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις