ΥΠΕΞ: «Θα κόψουμε το χέρι όσων αμφισβητούν την ελληνικότητα της Θράκης»

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
Χρειάστηκε να περάσουν εικοσιτετράωρα για να “ξυπνήσει” το υπουργείο Εξωτερικών και να δώσει έστω και σε επίπεδο δήλωσης απάντηση, χωρίς να ωστόσο να προβεί σε διαβήματα ή σε ρηματικές ανακοινώσεις. 
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος , ο οποίος είναι και βουλευτής Έβρου...
απαντώντας στον Τούρκο υπουργό Υγείας που αμφισβήτησε κατά την επίσκεψή του στη Ροδόπη την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή, δήλωσε "Θα κόψουμε το χέρι όσων αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Θράκης . Ως Θρακιώτης θέλω να ξεκαθαρίσω πως την Ελληνικότητα της Θράκης και δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει”.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία στάση στην Ροδόπη του «Καραβανιού της Αφθονίας» που επί 9 χρόνια τώρα οργανώνει ο δήμος Μπαϊράμπασά (περιοχή της Κωνσταντινούπολης), ο Τούρκος υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια τους γεύματος ιφτάρ το περασμένο Σαββατοκύριακο έδωσε ρεσιτάλ προπαγάνδας με ακροατήριο τους παρευρισκόμενους Έλληνες μουσουλμάνους. Συγκεκριμένα είπε ο απεσταλμένος του Νταβούτογλου , Μεχμέτ Μουεζίνογλου είπε στη συγκέντρωση στη Ροδόπη:
«Μεγαλώσαμε σε αυτά τα χώματα. Η παιδική μας ηλικία σε αυτά τα χώματα πέρασε. Αλλά η μητέρα πατρίδα ήταν κάτι το διαφορετικό για εμάς. Το μεγάλο τουρκικό έθνος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με πολλούς μας φίλους δημοσιογράφους που έχουν έρθει από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Όσο κι αν έχουμε ένα χέρι, ένα σκέλος κομμένο, την οδύνη αυτού του σκέλους την κλείνουμε στην καρδιά μας. Γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ μαζί σας.
Μην ανησυχείτε καθόλου, χτες ήμασταν εδώ, σήμερα είμαστε εδώ και αύριο θα είμαστε πάλι μαζί σας. Όπου αυτό το έθνος έχει κάποια παρουσία, όπου έχει ένα ιστορικό παρελθόν, θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί. Μακάρι να συνεχίζουμε την πορεία μας με ενότητα, ομοψυχία και εμπιστοσύνη. Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας.
Πρώτον είμαστε μέλη του τουρκικού έθνους. Δεύτερον είμαστε μουσουλμάνοι και μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι». Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας.
Να θυμίσουμε ότι το “Καραβάνι της Αφθονίας” πραγματοποίησε περιοδεία σε ολόκληρη την ανατολική Μακεδονία χρηματοδοτήθηκε από τα τουρκικά υπουργεία και ο δήμος Μπαϊράμπασά, που φέρεται να το διοργάνωσε, ήταν απλώς η βιτρίνα. Σε κάθε στάση που έκανε το “Καραβάνι της Αφθονίας” διοργάνωνε γεύματα ιφτάρ κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώνονταν όργιο προπαγάνδας και ανθελληνικών δηλώσεων επί ελληνικού εδάφους. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι ανενόχλητοι αμφισβητούσαν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και έκαναν πλύση εγκεφάλου στους συμμετέχοντες ότι από τη στιγμή που είναι μουσουλμάνοι είναι και ...Τούρκοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις