Οργή ΗΠΑ για Ερντογάν !

Έντονα καταδικαστική ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι η ανατροπή Μόρσι στην Αίγυπτο οφείλεται σε συνωμοσία του Ισραήλ.

"Καταδικαζουμε σθεναρά τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν. Το να υπονοεί ότι το Ισραηλ είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τα πρόσφατα γεγονότα στην Αίγυπτο είναι προσβλητικό, αβάσιμο και λάθος. Δηλώσεις σαν αυτες αποπροσανατολίζουν από την άμεση ανάγκη όλες οι χώρες της περιοχής και ειλικρινά πολλές χώρες με ηγετικό ρόλο στον κόσμο, να εργαστούν από κοινού με δημιουργικό διάλογο για να αντιμετωπίσουν την ρευστή και επικίνδυνη κατάσταση στην Αίγυπτο", είπε ο Τζον Έρνστ.
Οι αιγυπτιακές αρχές μετά τη σύλληψη του πνευματικού καθοδηγητή των Αδελφών Μουσουλμάνων Μπαντίε, έθεσαν υπό κράτηση άλλα δύο ηγετικά στελέχη τους.
Η κυβερνηση του Καϊρου κάνει λόγο για πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και διαμηνύει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα εαν χρειαστεί χωρίς την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που παγώνει σταδιακά η κυβέρνηση Ομπάμα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, αιγυπτιακό δικαστήριο εξετάζει σήμερα την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις