200 Τόμαχωκ έτοιμοι για Συρία - Αεροπλανοφορο και 10 πολεμικά εν πλω - Ποιο έφυγε απο Σουδα

200 πύραυλοι Τόμαχωκ στοχεύουν ήδη τη Συρία την ώρα που στην Ουάσινγκτον παίζεται παιχνίδι με την έγκριση της επίθεσης απο το Κονγκρέσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters το αεροπλανοφόρο ΝΙΜΙΤΣ συνοδευόμενο απο τέσσερα ακόμη πολεμικά πλοία έχουν διαταχθεί να πλέουν προς την Ερυθρα Θάλασσα ώστε να είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση κατα της Συρίας.

Το ΝΙΜΙΤΣ που ειχε συμμετοχή στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να αντικατασταθεί από το ΤΡΟΥΜΑΝ.

Οι εξελίξεις στη Συρία όμως άλλαξαν τις διαταγές κι έτσι το ΝΙΜΙΤΣ ,μαζί με μια ναυτική δύναμη κρούσης πλέει προς την Ερυθρα αναμένοντας την εντολή να εισέλθει στη Μεσόγειο και να εξαπολύσει την επίθεση . Σύμφωνα με το Reuters στην ανατολική Μεσόγειο πλέει και το αμφίβιο σκάφος των ΗΠΑ San Antonio,το οποίο όπως λένε οι πληροφορίες απέπλευσε απο τη Σουδα.

Το αμερικανικό ναυτικο έχει στα ανοιχτά της Συρίας ήδη πέντε πολεμικά πλοία τα οποία υπολογίζεται ότι μπορούν να εκτοξεύουν 200 ΤΟΜΑΧΩΚ.

Όλα θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό απο την απόφαση του Κονγκρεσου. Ομως η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ είναι έτοιμη για την επίθεση.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις