Έναρξη Εθνικής Διακλαδικής ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013»

Η μεγαλύτερη άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεκινά αύριο μετά από διετή περίοδο αδικαιολόγητης αναβολής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η διεξαγωγή της εθνικής διακλαδικής άσκησης με την επωνυμία «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013» έχει προγραμματισθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013.


Πρόκειται για... άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων και διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ/Μετά Στρατευμάτων). Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς, συμμετέχουν και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΘΑ, ΓΓΕΕ&ΓΓΜΕ, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του πολιτικού τομέα, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, Αρχηγείο Π.Σ, ΥΠΝ-Αρχηγείο Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ, ΕΥΠ, ΥΠΑ, ΕΜΥ). Στο πλαίσιο της άσκησης, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

 Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
 Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Σκοπός της άσκησης που διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως, είναι:

α. Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.
β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
γ. Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013» θα έχει δύο τελικές φάσεις: Η μία στη Ζώνη Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στην ευρύτερη περιοχή της ΧΙΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και η δεύτερη στην αντίστοιχη Ζώνη Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με επίκεντρο την Μυτιλήνη.

(strategyreports.wordpress.com)http://staratalogia.blogspot.gr/2013/09/2013_29.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις