Στουρνάρας: Εκκαθάριση αμυντικών βιομηχανιών σε βάθος πενταετίας καλύτερη λύση


Την πεποίθηση ότι η εκκαθάριση των αμυντικών βιομηχανιών εν λειτουργία, σε βάθος πενταετίας, είναι η λύση που «αφήνει μεγαλύτερη αξία στο Δημόσιο», έναντι της πρότασης της τρόικα για πτώχευση, εξέφρασε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κλεισίματος των βιομηχανιών, με απόλυση των εργαζόμενων δίχως αποζημιώσεις, ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποφύγει αυτή την εξέλιξη, καθότι «πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ορισμένα κομμάτια από τις επιχειρήσεις αυτές έχουν αξία».

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε τις αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ μη βιώσιμες εταιρείες, που στοιχίζουν στον φορολογούμενο 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ωστόσο, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι σκληρή προκειμένου να πειστεί ότι η λύση που προτείνει η ελληνική πλευρά θα δίνει μεγαλύτερη άξια στο δημόσιο σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών προσδιόρισε το χρηματοδοτικό κενό από το καλοκαίρι του 2014, στα 10.5 δισ. το οποίο όπως είπε είτε θα βρεθεί από τις αγορές είτε θα καλυφθεί με τη λήψη ενός νέου δανείου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/241140/stournaras-ekkatharisi-amudikon-viomihanion-se-vathos-pedaetias-kaluteri-lusi/#ixzz2dvzQJ75f

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις