Ευρωπαίοι «εταίροι»: Για δες ποιος μιλάει… αυτοί

Δυστυχώς, όταν χρωστάς ή όταν σε έκαναν να χρωστάς, τη ζωή σου θα την ελέγχει άλλος, για να μην το εκφράσουμε πιο άκομψα. Έτσι και τώρα, κάποιοι Ευρωπαίοι «εταίροι», τολμούν να απαιτήσουν από την Ελλάδα να αποχωρήσει από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) επειδή θα είναι «ακριβή» για την τσέπη της…
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Φυσικά, όπως γίνεται κατανοητό, η συγκεκριμένη πρόταση υποβλήθηκε ως μία αντίδραση στη δολοφονία του άτυχου νεαρού στο Κερατσίνι και ως μία «τιμωρία» για την χώρα μας η οποία εγκαλείται για το ότι «δεν έχει αντιμετωπίσει τον φασισμό».
Αφού πρώτα τους ευχαριστήσουμε για το μέγιστο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την οικονομική μας κατάσταση και δυσκολία, αλλά και για τη καλοσύνη που μας δείχνουν στον να αρθεί από πάνω μας το βάρος της προεδρίας της ΕΕ, να τους ενημερώσουμε ότι εμείς οι Έλληνες μπορεί να δεχτούμε ακόμα και «νταβατζήδες» στο κεφάλι μας αναφορικά με οικονομικά θέματα, αλλά ποτέ δεν δεχτήκαμε κάποιον να μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας, πόσο μάλλον από απογόνους των Γότθων και επιγόνους όλων αυτών οι οποίοι αιματοκύλισαν τη δική μας πατρίδα πάνω από μία φορά τα τελευταία εκατό έτη. Και δεν ήμασταν μόνο εμείς, φυσικά.
Μετά τη χρήσιμη θεωρούμε ανωτέρω διευκρίνιση, ερωτούμε τους φίλους «δανειστές» και «εταίρους» μας του βορρά: Όταν τα δικά σας «μπουμπούκια» καίνε ξενοδοχεία με μετανάστες μέσα, όταν δολοφονούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό Έλληνες, Τούρκους, Πολωνούς ακόμα και Γερμανούς στο «συγκροτημένο» κράτος που θεωρείτε ότι έχετε, το οποίο δεν τα καταφέρνει πάντα να συλλάβει τους ενόχους, βγήκε κανένας άλλος από την Ένωση να απαιτήσει να μην αναλάβετε την προεδρία της ΕΕ όταν έρθει η σειρά σας, ή να αρχίσει να ισχυρίζεται ότι το κράτος σας δεν πράττει τα δέοντα για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου;
Δυστυχώς, ουδείς πρόκειται να απαντήσει στη συγκεκριμένη λογική ερώτηση ενός ιθαγενή ημεδαπού του «προτεκτοράτου Griechenland» την οποία απευθύνει προς τους εταίρους του βορρά που με την «προτεσταντική» τους λογική λειτουργούν ως τιμητές των πάντων, σαν να αποτελούν οι ίδιοι «αθώες περιστερές» οι οποίες ήρθαν ξαφνικά σε αυτό τον πλανήτη και δυστυχώς έχουν να αντιμετωπίσουν τους «διαβολικούς» Έλληνες και τους λοιπούς του νότου της Ευρώπης.
Δεν φτάνει που μας καταστρέφουν μέρα με την ημέρα στον βωμό του «πρωτογενούς πλεονάσματος», έχουν και το θράσος να μας πατάνε στον λαιμό τη στιγμή που προσπαθούμε να πάρουμε «ανάσα», τη στιγμή που η πλέον εφεκτική κυβέρνηση η οποία θα μπορούσαν να είχαν απέναντί τους αυτή τη στιγμή να εκπροσωπεί τη χώρα, κάνοντας το μαύρο-άσπρο για χάρη της νυν και επόμενης Καγκελαρίου της Γερμανίας, προσπαθεί να εμπεδώσει το «success story» της γερμανικής πρέσας στον τόπο μας.
Δηλαδή, πόσο μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας μπορεί να είναι κάποιος για να χτυπάει αυτόν που τον υποστηρίζει; Δε φτάνει η οικονομική εξάρτηση και η κοινωνική ένταση, χρειάζεται να εξευτελίσουμε τους Έλληνες ακόμα περισσότερο, με τη συγκεκριμένη πρόταση;
Κι εμείς τι κάναμε; «Απαντήσαμε» φυσικά με την αιώνια «στρατηγική ψυχραιμία» που μας διακρίνει σε οτιδήποτε μας συμβαίνει και έχει να κάνει με θέματα εξωτερικής πολιτικής, από τους γραφικούς Σκοπιανούς μέχρι την υπερφίαλη Τουρκία.
Θα ρωτούσε κανείς, άλλο τίποτα δεν μας έλειπε τώρα από το να ανοίξουμε κόντρα και για το συγκεκριμένο θέμα με βουλευτές και κάποιους θεσμικούς παράγοντες της Ένωσης: Η απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα είναι απλή. Εάν δεν χαράξουμε έστω κάποιες πραγματικά «κόκκινες γραμμές» αναφορικά με ζητήματα κυριαρχίας και ευρωπαϊκού κεκτημένου, τότε οι δανειστές θα μετατραπούν και σε πολιτικούς επικυρίαρχους επίσημα και απροκάλυπτα.
Ας τους υπενθυμίσει το ΥΠΕΞ με μία ανακοίνωση τα κατορθώματά τους στον τομέα για τον οποίο μας ψέγουν και ας τους υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία φορά που η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ έκανε δύο πράγματα: Πρώτον, με την συνθήκη των Αθηνών έφερε στην οικογένεια της ΕΕ δέκα νέα κράτη-μέλη. Δεύτερον, κατάφερε να κρατήσει αυτήν την οικογένεια ενωμένη τη στιγμή που οι Γερμανο-Γάλλοι φαίνονταν έτοιμοι να τα σπάσουν με τους Αγγλοσάξονες και τους νότιους αναφορικά με τον δεύτερο πόλεμο του Κόλπου. Όχι και τόσο άσχημα για «ανίκανους».
Αλλά είπαμε, όταν χρωστάς δεν θα… σου ανέβουν μόνο στο κρεβάτι, αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)