Η Τουρκία απέναντι στις ΗΠΑ για τη Συρία - "Διαφωνούμε με τις απόψεις σας" ,είπε ο Γκιουλ


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ παραδέχθηκε   ότι η Τουρκία και ο στενότερος σύμμαχός της, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας .

Η δήλωση αυτή του κ. Γκιουλ έρχεται μετά από την απόφαση του Ομπάμα να ζητήσει έγκριση από το Κογκρέσο, για την οποία  είπε ότι θα πρέπει να ερμηνευθεί σύμφωνα με την πολιτική παράδοση των ΗΠΑ.

 «Ως γειτονική χώρα (με τη Συρία) τα αισθήματά μας είναι σίγουρα διαφορετικά. Βρίσκονται μακριά (οι ΗΠΑ) και έχουν διαφορετικά αισθήματα. Οι πολιτικές δεν χρειάζεται πάντοτε να συμπίπτουν», δήλωσε ο κ. Γκιουλ στους δημοσιογράφους,λίγο πριν   δεχθεί τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Ρωσίας, κ. Αντρέι Καρλόφ  (Andrey Γ. Karlov).  Οι πολιτικές δεν πρέπει να αλληλεπικαλύπτονται αναγκαστικά όλες τις φορές, πρόσθεσε  ο κ. Γκιουλ στους δημοσιογράφους

Υπενθυμίζοντας ότι κάθε χώρα είχε τη δική της δημοκρατική διαδικασία στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων και ότι η κίνηση του Ομπάμα θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της πολιτικής δυναμικής των ΗΠΑ, ο κ. Γκιούλ είπε ακόμα ότι ήταν προφανές ότι  εσωτερική πολιτική ανάγκασε τον Ομπάμα να επιδιώξει την έγκριση του Κογκρέσου. 

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις