ΕΔ–ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013: Μεγάλη ικανοποίηση από τις ετοιμότητες

Γελάνε και… «τα μουστάκια» (που δεν έχει) του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, αλλά και των αρχηγών των τριών κλάδων, από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2013» που ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο με τις δύο τελικές φάσεις, στον Έβρο και τη νήσο Λέσβο.

Μόνο τις δύο πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων, η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησεπάνω από 200 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών, ενώ ο μεταφορικός στόλος προχώρησε με απόλυτη επιτυχία στη μεταφορά υλικών και μέσων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης.
Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει 77 μονάδες κρούσης και υποστήριξης «τερματίζοντας τα κοντέρ» στα ποσοστά επιχειρησιακής διαθεσιμότητας, ενώ διέθεσε και 10 ιπτάμενα μέσα. Για τις ειδικές δυνάμεις τα ξέραμε, αλλά αυτή τη φορά η συνεργασία με τους άλλους κλάδους που παρείχαν ιπτάμενα και πλωτά μέσα, ήταν εξαιρετική και κατόρθωσαν να αναπτυχθούν σε χρόνους-ρεκόρ, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, όπου το απαιτούσε η άσκηση.
Εν κατακλείδι, όσον αφορά τις δυο τελικές φάσεις που προαναφέρθηκαν στον Έβρο και τη Λέσβο, αναμένεται η πραγματοποίηση βολών πυροβολικού, αρμάτων μάχης, επιθετικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε γενικές γραμμές, η γενικευμένη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων εξελίχθηκε εξαιρετικά και εκπλησσόμαστε ακόμα κι εμείς που ασχολούμαστε χρόνια με την παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα, αφού η εικόνα τους, μόνο σε χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση δεν παραπέμπει.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και μια προειδοποίηση στην πολιτική ηγεσία, ότι τα ανθρώπινα όρια είναι πεπερασμένα. Προς το παρόν τη δουλειά την κάνει το φιλότιμο…

Σχόλια

  1. ΝΑΙ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ......!!!! ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις