Κέρι: Ελπίδα ότι οι ανανεωμένες συνομιλίες θα φέρουν επανένωση της Κύπρου

Την ελπίδα ότι οι νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας θα οδηγήσουν σε συνολική διευθέτηση για την επανένωση της Κύπρου, εκφράζει... ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του για την επέτειο της ανεξαρτησίας, που στέλνει εκ μέρους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς τον κυπριακό λαό.


Στο μήνυμά του ο κ. Κέρι αναφέρει πως είχε την τύχη να δεχθεί τον Μάιο τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τονίζει ότι «ο συνεταιρισμός μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου δεν ήταν ποτέ ισχυρότερος».

«Μοιραζόμαστε μια μακρά ιστορία συνεργασίας και βαθιάς φιλίας βασισμένης σε κοινές αξίες και δέσμευση στη δημοκρατία. Μαζί είμαστε εταίροι στην προώθηση περιφερειακής σταθερότητας, διεύρυνση της οικονομικής ανάπτυξης, διατήρησης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει ο κ. Κέρι.

Υπογραμμίζει πως ως καλός φίλος της Κύπρου, οι ΗΠΑ «ελπίζουν πως οι ανανεωμένες συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ε/κ και της Τ/κ κοινότητας θα φέρουν συνολική διευθέτηση για επανένωση της νήσου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην κατεύθυνση της επανένωσης της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Επισημαίνει πως οι ΗΠΑ στέκονται αλληλέγγυες προς το λαό της Κύπρου, καθώς προχωρά προς την οικονομική ανάκαμψη.

«Γνωρίζουμε τις δύσκολες επιλογές που έχετε λάβει και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Είμαι πεπεισμένος ότι εργαζόμενοι από κοινού μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα μέλλον με περισσότερη ευημερία», καταλήγει το μήνυμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.
alithia.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις