Το μεγαλύτερο κέντρο υποκλοπών των ΗΠΑ στο κόσμο βρίσκεται στην ... Αθήνα!

Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ήταν και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Το έγγραφο επιβεβαιώνει  τον ρόλο που έπαιξε η πρεσβείαστις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της κυβέρνησης Καραμανλή μέχρι και το ... 2009! Χωρίς να σταματήσει μετά το ... θεάρεστο έργο τους.

Στην Αθήνα δεν υπάρχει μόνο μονάδα καταγραφής, αλλά και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού και παρακολουθούνται αυτόματα όλα τα τηλέφωνα πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ.
Ο εξοπλισμός τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.
Στο ίδιο έγγραφο, τονίζεται πως οι εν λόγω πράκτορες εργάζονται κάτω από άκρα μυστικότητα και σε καθεστώς διπλωματικής ασυλίας σε δωμάτια πρεσβειών με ειδική θωράκιση, αναφέρει το Spiegel.
Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Τέτοιες μονάδες παρακολούθησης υπάρχουν μόνο στην Αθήνα, τη Μόσχα και τη Βιέννη, όσον αφορά την Ευρώπη.
Αναλογικά με τον πληθυσμό και τον αριθμό των στόχων, είναι το μεγαλύτερο κέντρο παρακολουθήσεων των ΗΠΑ στον κόσμο!
Το έγγραφο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.
Σύμφωνα με το Spiegel, οι ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών ονομάζονται Special Collection Service υπάρχουν σε 80 χώρες, οι 19 εκ των οποίων στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία όμως κατέχει ξεχωριστή θέση στο δίκτυο παρακολουθήσεων.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις