Ο Φράγκος "επιστρέφει" στο στρατό μέσω ...non paper - Απίστευτη παρέμβαση για την αναδιοργάνωση


Όσα δεν είπε και δεν έκανε όταν ήταν εν ενεργεία τα λέει τώρα ως απόστρατος. Ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος , τον οποίο πολλοί εμπλέκουν σε σενάρια “πολιτικών κινήσεων” που περιλαμβάνουν από δημιουργία κόμματος ως διεκδίκηση ...δημαρχίας, παρεμβαίνει στην ουσία της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και μέσω εφημερίδων ασκεί κριτική και κάνει “επίθεση” στην νυν ηγεσία για το Β΄Σώμα Στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά ο Φράγκος έχει στείλει non paper στον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο , “εξαπολύοντας πυρά για τη δρομολογούμενη κατάργηση του Β΄Σώματος Στρατού ,που εδρεύει στη Βέροια και στο οποίο υπάγεται όλη η “αφρόκρεμα” των Ειδικών Δυνάμεων...”

Ο Φράγκος κάνει λόγο για “άσχετους” και “στρατηγούς της πολυθρόνας” , βάζοντας στο στόχαστρό του και τη σημερινή στρατιωτική ηγεσία . Σύμφωνα με το δημοσίευμα “φωτογραφίζει” τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.


Ο Φράγκος κάνει λόγο για “άσχετους” και “στρατηγούς της πολυθρόνας” , βάζοντας στο στόχαστρό του και τη σημερινή στρατιωτική ηγεσία


“Δεν θα ασχοληθώ με τις γραφικές προτάσεις περί αποδόσεως της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι “προοδευτικές ιδέες” που συχνά καλλιεργούνται στο στενό περιβάλλον της πολιτικής ηγεσίας από “στρατηγούς της πολυθρόνας” είναι επικίνδυνες. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι όταν στρατιωτικοί επιλέγουν να συμπλεύσουν με επικίνδυνες “μόδες” ,με τις οποίες ερωτοτροπούν με πολιτικές ηγεσίες...Τυχόν διάλυση του Β ΣΣ θα συντελέσει σ΄ έναν αποδυναμωμένο στρατό με διχασμένη προσωπικότητα,υστερούντα σοβαρά στην ενεργητική άμυνα”.

Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει.

Πρώτα απ΄ όλα ο κ.Φράγκος θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα της αποστρατείας του. Ασφαλώς και η άποψή του έχει τη σημασία που αναλογεί σ΄ έναν πρώην Αρχηγό και πρέπει να ακούγεται. Ακόμη και όταν μιλά για “γραφικότητες” που στρατοί όπως αυτός των ΗΠΑ εφαρμόζουν με εξαιρετική επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίσουμε αν πρέπει οι πεζοναύτες να “αποδοθούν” στο ΠΝ αλλά είναι μάλλον “τραβηγμένο” να μιλάμε για γραφικότητες.

Την ευθύνη για την αναδιοργάνωση την έχει η νυν ηγεσία του στρατεύματος


Την ευθύνη για την αναδιοργάνωση την έχει η νυν ηγεσία του στρατεύματος. Στην οποία το Onalert έχει πολλές φορές -και σήμερα- σταθεί απέναντι για επιλογές και αντιλήψεις της. Όμως οι Αρχηγοί έχουν την ευθύνη να λαμβάνουν αποφάσεις και απ΄ αυτές θα κριθούν. Δεν μπορεί να γίνεται παρέμβαση μέσω ...non paper.

Όσο για την “σύμπλευση στρατιωτικών” ,νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό. Ο κ.Φράγκος την εποχή που ήταν Αρχηγός δεν μπόρεσε να το αποφύγει και δέχτηκε αδιαμαρτύρητα τις πολύ σκληρές περικοπές στους στρατιωτικούς αλλά ...και στις παρελάσεις.

onalert

Σχόλια

  1. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΕΙΡΟΙ ΕΓΩΙΣΜΟΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΛΙΓΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Β'ΣΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο Κ. ΦΡΑΓΚΟΣ ΜΕ NON PAPER Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Β'ΣΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ. ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ? ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις