Παρασκευή και 13 η νέα ημερομηνία για την πρώτη βολή των S-300 στην Κρήτη

Αναβολή κατά δύο ημέρες πήρε η διεξαγωγή της πρώτης βολής αποδοχής του συστήματος των κατευθυνομένων βλημάτων S-300PMU-1 στο Πεδίο Βολής Κρήτης, για δύο σοβαρούς λόγους και τώρα όλοι αναμένουν να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος λόγος είναι... η αναμενόμενη από αύριο βράδυ, με κορύφωση την Τετάρτη, νέα επιδείνωση του καιρού, εξ αιτίας των Βορείων ανέμων εντάσεως 7-8 Μπωφόρ, που περιμένει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και επηρεάζουν όχι ασφαλώς το βλήμα ή τη διαδικασία βολής, αλλά τον μικρό τηλεκατευθυνόμενο στόχο.

Ο δεύτερος λόγος είναι η έκτακτη μετάβαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Νότιο Αφρική, προκειμένου να εκπροσωπήσει επισήμως την Ελλάδα και την Ελληνική κυβέρνηση στην «πολιτική» κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας και κατόχου του Βραβείου Νομπέλ για την Ειρήνη, Νέλσωνα Μαντέλα, που γίνεται αύριο Τρίτη.

Πηγές του υπουργείου σημείωναν ότι ασφαλώς η βολή μπορεί να γίνει και χωρίς την παρουσία του υπουργού. Όμως η συγκεκριμένη βολή του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος, και μετά τις τόσες περιπέτειες που έχει τραβήξει, «απαιτεί» την παρουσία του Υπουργού προκειμένου να σηματοδοτήσει αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει. Μία νέα σελίδα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας με την πλήρη επιχειρησιακή ένταξη του συστήματος στο ολοκληρωμένο πλέγμα της ελληνικής αεραμύνης.

Ως γνωστόν, η βολής αποδοχής του συστήματος, που έχει καθυστερήσει 14 ολόκληρα χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κρήτης από την 11η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων της 126ης Σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι πανέτοιμη για αυτή τη μεγάλη στιγμή.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ. - limitofadvance.wordpress.com)

http://staratalogia.blogspot.gr/2013/12/13-s-300.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις