Γεννηματά: Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν

Η περίπτωση των ΕΑΣ θα επανεξεταστεί σε ένα χρόνο

Στη ζωή κρατούνται τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) μετά την επίτευξη της χθεσινής συμφωνίας στο Eurogroup, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, απόφαση που...ικανοποιεί απολύτως την Αθήνα, Μαξίμου και εργαζόμενους στην εταιρεία.

«Με σκληρή διαπραγμάτευση και επιμονή καταλήξαμε στη σημερινή συμφωνία. Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, δεν μπαίνουν σε εκκαθάριση, δεν προχωρούν σε απολύσεις και εξασφαλίζεται ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας. Με τη συμφωνία αυτή καλύπτουμε τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και την ασφάλεια του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε σε δήλωσή της η αρμόδια Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας: «Όπως είχαμε δεσμευθεί, προχωράμε σε αναδιάρθρωση με την εταιρεία σε λειτουργία, χωρίς να πληρώνει πλέον ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, ούτε ένα ευρώ. Με προστασία πολλών θέσεων εργασίας και εθελουσία έξοδο για όσους αποχωρήσουν».

Και η κυρία Γεννηματά στη δήλωσή της κατέληξε: «Είναι στο χέρι μας, το Δεκέμβριο του 2014 η εταιρεία να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και έχει σοβαρές προοπτικές. Αρκεί να μη χάσουμε ούτε μια ημέρα. Θα σταθούμε στο πλάι της διοίκησης και των εργαζόμενων. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά τους τα ΕΑΣ, με ανακοίνωσή τους με τίτλο «Νέα εποχή για τα ΕΑΣ», μεταξύ άλλων, αφού τονίζει τον σκληρό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων, αναγνωρίζοντας «την τεράστια προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες», σημειώνει ότι η απόφαση αυτή «ανοίγει το δρόμο για την εξυγίανση και ανάπτυξη της μοναδικής βιομηχανίας όπλων και πυρομαχικών της χώρων».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τάσσεται κατά της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 εργαζόμενοι στα ΕΑΣ θα αποχωρήσουν με εθελουσία και λαμβάνοντας την αποζημίωσή τους, παραμένοντας έτσι περίπου 500 εργαζόμενοι συνολικώς, απασχολούμενοι σε καθαρώς στρατιωτικές δραστηριότητες, η εταιρεία θα διατηρήσει τον εξαγωγικό της χαρακτήρα, ενώ θα κλείσει το εργοστάσιο της Μάνδρας Αττικής και οι δραστηριότητες αυτού θα συγκεντρωθούν στο αντίστοιχο του Λαυρίου, θα διατηρηθούν δηλ. τρία εργοστάσια κ.λπ.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_18.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις