Το νέο έμβλημα για τα στελέχη του Αντιαεροπορικού Πυροβολικού

Το πρωτοπαρουσίασε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος

Μία «μικρή λεπτομέρεια» παρατηρήσαμε πριν από μερικές ημέρες στη στολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, κατά την τελευταία μετάβασή του στον ακριτικό Έβρο, όπου... επισκέφτηκε στρατιωτικά φυλάκια του Ελληνικού Στρατού και αντάλλαξε ευχές με τους υπηρετούντες ακρίτες σε αυτά.

Στο άνω αριστερό μέρος του χιτωνίου της στολής παραλλαγής του και πάνω από την ταινία με το όνομά του, έφερε το νέο και για πρώτη φορά αποκαλυφθέν, πάνινο έμβλημα παραλλαγής για τους έχοντες υπηρετήσει στο αντιαεροπορικό πυροβολικό.

Όπως ρωτήσαμε και πληροφορηθήκαμε «αρμοδίως», το έμβλημα αυτό θα το φέρουν όλα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχουν υπηρετήσει στο αντιαεροπορικό πυροβολικό και αναλόγως με τα χρόνια υπηρεσίας τους σε μονάδες Κατευθυνομένων Βλημάτων (Κ/Β) θα φέρουν χρυσό, αργυρό και χάλκινο στην επίσημη στολή τους, ενώ πάνινο αντίστοιχο στη στολή παραλλαγής τους και έχουν περάσει επιτυχώς τα σχολεία του Α/Α Όπλου. Σημειώνεται ότι ο Στρατηγός Κωσταράκος είχε για χρόνια υπηρετήσει στο Α/Α Πυροβολικό και μάλιστα είχε διατελέσει και διοικητής της 181 Μοίρας Κ/Β I-HAWK στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η δημιουργία του σήματος αυτού έγινε σε μία προσπάθεια ώστε όλα τα στελέχη να είναι υπερήφανα για το συγκεκριμένο Όπλο που έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν και σε μία αναγνώριση της (όποιας) προσφοράς τους σε αυτό.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)http://staratalogia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9482.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις