Σταϊκούρας: Θα χρειαστούμε μόνιμα ισοδύναμα 1 δισ. αν επιστραφούν οι περικοπές και σε άλλους ΔΥ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης του προϋπολογισμός με επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ αν επιστραφούν αναδρομικά οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων όχι μόνο για τους ένστολους αλλά και για τους δικαστικούς και τους πανεπιστημιακούς, εκφράζει με δηλώσεις του στους Financial Times ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


«Είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα φορολογικά σε μόνιμη βάση» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Επισήμανε ωστόσο ότι θα διασφαλιστεί ότι «θα υπάρχει ακόμα περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους». 

Σύμφωνα με τους «FT» ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η απόφαση του ΣτΕ θα αφορά μόνο τους ένστολους ή και άλλους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια« όπως οι Δικαστικοί και οι Πανεπιστημιακοί.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ έκρινε πως, πέραν των ενστόλων, οι περικοπές στις αποδοχές υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και ανεξάρτητων Αρχών είναι συνταγματικές.

Η εν λόγω απόφαση θέτει δικαστικό προηγούμενο για τυχόν προσφυγές άλλων ενώσεων δημοσίων υπαλλήλων κατά των περικοπών.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις