Προχωρά η προμήθεια 72.154 αντιβαλλιστικών κρανών για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων

Κινητικότητα παρουσιάζει η προμήθεια 72.154 αντιβαλλιστικών κρανών kevlar από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) προς κάλυψη των αναγκών και των τριών Κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά και την επίτευξη συμφωνίας για το μέλλον της εταιρείας. Όπως επισημαίνει... το Hellenic Armed Forces, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την παράταση υποβολής της τεχνικοοικονομικής προσφοράς από τα ΕΑΣ για διάστημα 6 μηνών.

Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα πενταετίας εκ των οποίων τα 16.000 κράνη αναμένονται να παραδοθούν στο πρώτο έτος υλοποίησης της σύμβασης ώστε να καλυφθούν επιτέλους οι κατεπείγουσες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων στο ζήτημα του ατομικού εξοπλισμού, με προτεραιότητα στο Δ΄ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ.

Σημειώνεται πως ο αμυντικός προϋπολογισμός δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί από τη συγκεκριμένη προμήθεια καθώς η εκτιμώμενη δαπάνη ύψους €9,7 εκατ. θα καλυφθεί από μη υλοποιηθέν πρόγραμμα ΑΩ στο πλαίσιο της προμήθειας των αεροσκαφών Mirage 2000-5 Mk2. Πρόκειται ίσως για την μοναδική προμήθεια αντίστοιχου υλικού -και μάλιστα τέτοιας έκτασης- που εξαρχής προβλέφθηκε να έχει διακλαδικό χαρακτήρα, με επακόλουθο να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος όπου πολλές και κατακερματισμένες προμήθειες, μόνο αρνητικά επέφεραν.

(strategyreports.wordpress.com)
http://staratalogia.blogspot.gr/2014/01/72154.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις