Νέο «όπλο» στο Στρατό Ξηράς

Μία νέα τακτική ξεκίνησε να εφαρμόζεται από χτες στο Γενικό Επιτελείο Στρατού Ξηράς με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου ώστε εδώ και τώρα να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα που δημιουργούν αρρυθμίες στη λειτουργία του Κλάδου.

Ο αρχηγός Αθ. Τσέλιος συγκάλεσε... ευρεία σύσκεψη στο Πεντάγωνο και κάλεσε όλους τους διοικητές των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων να αναφέρουν τα προβλήματα που απασχολούν τις μονάδες τους. Στο τραπέζι τις σύσκεψης κάθισε και η ανώτατη ηγεσία του ΓΕΣ υπεύθυνοι για διάφορους καίριους τομείς ώστε να υπάρξει «οn line» διαδικασία στην επίλυση των έως τώρα άλυτων προβλημάτων.

Η συνήθης πρακτική των αναφορών και της ατελείωτης «χαρτούρας» που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του Πενταγώνου μέχρι να επιλυθεί κάποια στιγμή το οποιοδήποτε πρόβλημα δεν «περπατούσε» με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι δεν πάει έτσι άλλο το σύστημα.

Με απευθείας συνομιλίες των διοικητών με τους αρχηγούς των αρμόδιων Διευθύνσεων απέδειξε ότι μέσα σε λίγες ώρες και όχι σε μήνες μπορεί να δίνονται λύσεις.

Κάθε Διοικητής ενός Κέντρου Εκπαίδευσης που έπαιρνε τον λόγο, ανέφερε όλα τα προβλήματα που απασχολούσαν τον τομέα ευθύνης του. Δεν τα έλεγε για να τα ακούσει μόνο ο Αρχηγός. Οι αρμόδιοι επιτελείς ανέφεραν αμέσως τι μπορεί να γίνει.

Ο αρχηγός ΓΕΣ που προέδρευε στη σύσκεψη έδωσε εντολή έως τέλος Ιανουαρίου να του αναφέρουν πρόοδο επιλύσεως των προβλημάτων.

Ο Αρχηγός ξεκινώντας τη σύσκεψη αυτή είπε στους συμμετέχοντες «Όλοι μας εδώ έχουμε το κεφάλι μας ψηλά γιατί εσείς μας δίνετε αυτό το δικαίωμα, μέσα από την εργασίας σας και τον επαγγελματισμό σας. Και είμαστε εδώ όχι μόνο για να ακούμε τα προβλήματα αλλά να δίνουμε και λύσεις, όπου και σε όση έκταση είναι αυτό δυνατό».

Βέβαια αυτή η τακτική έπρεπε να εφαρμόζεται εδώ και πολλές δεκαετίες καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να λειτουργούν εύρυθμα καθώς το οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να μπλοκάρει πολλά και να δημιουργούνται απίστευτες καταστάσεις.

(newpost.gr – Γ.Κοκ.)
http://staratalogia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1140.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις