"Γαλλική" ανατροπή στο στρατηγείο της Λάρισας και στις κρίσεις Αρχηγών


Ναι στην ενεργοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας για την στρατιωτική επιχείρηση στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία αλλά με Γάλλο στρατηγό επικεφαλής. Αυτή είναι η θέση των Γάλλων και των υπόλοιπων ευρωπαίων,που αλλάζει πολλά δεδομένα.
Πρώτα απ΄ όλα δεν ικανοποιεί την Ελλάδα που θα ήθελε να τοποθετηθεί δικός μας αξιωματικός ως επικεφαλής. Και είχε ως γνωστόν επιλεγεί ο αντιστράτηγος Τελλίδης.
Επιλογή που είχε προκαλέσει πολλά σχόλια σχετικά με τις κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Η επιλογή Τελλίδη “εγκλώβιζε” τον διοικητή της Στρατιάς αντιστράτηγο Μανωλά στην θέση του , αφού σε πιθανή επιλογή του για την αρχηγία του ΓΕΣ δεν θα μπορούσε να τοποθετηθει στη θέση του αξιωματικός αρχαιότερος του κ.Τελλίδη. Και όλα θα οδηγούσαν στην παραμονή Μανωλά στη θέση του και πιθανότατα στην παραμονή όλων των Αρχηγών.
Τώρα η γαλλική θέση για το στρατηγείο ανατρέπει πάλι τα δεδομένα και από χθες όσοι…στοιχηματίζουν για αλλαγές στην ηγεσία επέμεναν ότι έχουν “κλειδώσει” οι αλλαγές σε ΓΕΣ και ΓΕΑ με την τοποθέτηση νέων αρχηγών που θα είναι ο Μανωλάς για το ΓΕΣ και ο Βαίτσης για το ΓΕΑ.
Το μεγάλο …ντέρμπυ για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ παραμένει ανοιχτό σ΄ όλα τα ενδεχόμενα.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις