Στον ανακριτή ο Δ. Παπαχρήστου για τα εξοπλιστικά


Ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή απολογείται ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann Δημήτρης Παπαχρήστος για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τον κατηγορούμενο αναφέρει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο οποίος έχει πει ότι ο 78χρονος τον δωροδόκησε με 750 χιλιάδες ευρώ για την προμήθεια ενός εξοπλιστικού συστήματος. 

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Κάντας υποστηρίζει στην απολογία του ότι την περίοδο 2000, ο Δημήτρης Παπαχρήστος, του έδωσε μίζα για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000, πρόγραμμα που κόστισε στο Δημόσιο 190,1 εκατ. ευρώ.

Ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών είπε στην απολογία του ότι η Wegmann έδωσε μίζες που ανέρχονταν στο 0,5% της σύμβασης των αυτοκινούμενων πυροβόλων, συνολικά δηλαδή 9,5 εκατ. ευρώ από τα οποία οι 750.000 ευρώ πήγαν στον κ. Κάντα.

Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του 83χρονου αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Πάνου Ευσταθίου, ο οποίος διακομίσθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο μετά τη 12ωρη απολογία του ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Ο κ. Ευσταθίου ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ την απολογία του, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να διαφωνούν για το εάν ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακισθεί ή όχι. Ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου, ενώ ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Έτσι την απόφαση αναμένεται να λάβει σήμερα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Μετά τη μαραθώνια χθεσινή απολογία, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ανακριτή και του δικηγόρου του κ. Ευσταθίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ο κ. Μαλλής επιθυμεί την προφυλάκιση του πελάτη του χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την ηλικία του κ. Ευσταθίου, καθώς και για το γεγονός ότι η υγεία του πελάτη του είναι επιβαρυμένη. 

Στη διάρκεια του επεισοδίου ο κ. Ευσταθίου δήλωσε ότι δεν ένιωθε καλά με αποτέλεσμα να σπεύσει στην Ευελπίδων ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις