"Φρένο" Αβραμόπουλου στην "αφρικανική αποστολή" - "Να μην πάει ούτε ένας Έλληνας" η εντολή

“Κόκκινο” άναψε ο Αβραμόπουλος σε οποιοδήποτε σχεδιασμό που περιλαμβάνει την αποστολή έστω και ενός στρατιωτικού στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Το ερώτημα όμως είναι αν αυτό είναι πλέον εφικτό.

Τα φύλλα πορείας και τα εισιτήρια μέσω Παρισίων για τους δύο αξιωματικούς που έχει προγραμματίστει να αναχωρήσουν την Τρίτη έχουν εκδοθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο . Σημασία έχει ότι οι δύο αξιωματικοί που σύμφωνα με εντολή του ΓΕΕΘΑ προς το ΓΕΣ πηγαίνουν για τρεις ημέρες στην φλεγόμενη Κεντρική Δημοκρατία της Αφρικής έχουν αποστολή να κάνουν αναγνώριση η οποία έχει να κάνει με την αποστολή κλωβού επικοινωνιών από την Ελλάδα. 
Αυτό έχουν ζητήσει πιεστικά οι Γάλλοι και η ελληνική πλευρά μέχρι αυτή τη στιγμή το έχει δεχτεί. Ο κλωβός επικοινωνιών πρέπει να μεταφερθεί με μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ και φυσικά πρέπει να συνοδεύεται από προσωπικό . Συνεπώς οι διαβεβαιώσεις που δίνονται από το ΥΠΕΘΑ ότι “κανείς δεν πρόκειται να πάει στην Αφρική” ίσως να “δείχνουν” αλλαγή όσων έχουμε συμφωνήσει με την πλευρά των Γάλλων. Πάντως επιχειρήσεις χωρίς επικοινωνίες είναι αδύνατον να γίνουν. Ποιος θα τις αναλάβει πρέπει άμεσα να λυθεί αφού ο Γάλλος στρατηγός έχει θέσει ως χρονικό όριο για την πλήρη ενεργοποίηση του στρατηγείου τη 18η Φεβρουαρίου.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ για να δικαιολογήσουν και την απώλεια των θέσεων διοικητή και υποδιοικητή στο στρατηγείο της Λάρισας οι οποίες καλύφθηκαν από Γάλλο και Σουηδό υποστηρίζουν ότι “επίτηδες δεν τις διεκδικήσαμε για να μην χρειαστεί να στείλουμε προσωπικό”! Ο Αβραμόπουλος πάντως όταν είχε ανακοινώσει την υπόθεση του στρατηγείου της Λάρισας είχε μιλήσει για “Έλληνα διοικητή” επισημαίνοντας πόσο μεγάλη εθνική επιτυχία ήταν η τοποθέτηση Έλληνα αξιωματικού σ΄ αυτή τη θέση.

Όσο για το κόστος της επιχείρησης το οποίο εκτιμάται στα 20 εκατομμύρια; Από το ΓΕΕΘΑ επαναλαμβάνουν ότι όλο θα καλυφθεί από τον λογαριασμό Αθηνά της ΕΕ. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί για να γίνει απολύτως πειστική αυτή η θέση είναι αν υπάρχει χώρα που έχει εισπράξει χρήματα απ΄ αυτόν τον λογαριασμό. Κι αν η απάντηση είναι καταφατική σε πόσο χρόνο έγινε η είσπραξη.

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις