Ο Α/ΓΕΕΘΑ πάει Κεφαλονιά για να συντονίσει τον Δευκαλίωνα


Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος για να συντονίσει επί τόπου τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν φθάσει στο νησί για να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς.


Μέχρι στιγμής στη Κεφαλονιά έχουν φθάσει ο Προμηθέας κι ένα αρματαγωγό ενώ και δεύτερο είναι εν πλω μεταφέροντας κινητά μαγειρία του στρατού.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα μεταβεί στη Κεφαλονιά μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δώσει εντολή για ετοιμότητα σε μέγιστο βαθμό στις Ένοπλες Δυνάμεις για το θέμα της Κεφαλονιάς.

Με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κεφαλονιά μετά τον νέο σεισμό, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Από το 2010, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας για αντιμετώπιση των πυρκαγιών ειδικότερα και των φυσικών καταστροφών γενικότερα, οργανώνεται μέσω του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ». Όπως προβέπεται απο το σχέδιο η συνδρομή αυτή των ΕΔ γίνεται από συγκεκριμένα εκπαιδευμένα τμήματα που υπόκεινται στον επιχειρησιακό έλεγχο του ΓΕΕΘΑ, προς υποστήριξη των Πυροσβεστικών και άλλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Διαβάστε περισσότερα για το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ εδώ



onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις