Κατ΄εξαίρεση μετάθεση των στρατιωτών που κατάγονται από Κεφαλονιά - Σήμα του ΓΕΣ


Κατ΄ εξαίρεση μετάθεση για Πάτρα και Μεσολόγγι θα πάρουν άμεσα όλοι οι στρατιώτες που κατάγονται από την Κεφαλονιά. Το σχετικό σήμα του Α/ΓΕΣ έχει φθάσει στις μονάδες όλης της χώρας και η μετακίνηση των στρατιωτών θα γίνει άμεσα.

Οι στρατιώτες θα μετατεθούν σε Μεσολόγγι και Πάτρα.



Οι νεοσύλλκετοι από Κεφαλονια θα πάρουν 10ήμερη άδεια . Το ΓΕΣ έθεσε σε ετοιμότητα τις μονάδες σ΄ όλη την Πελοπόννησο.

Στην Κεφαλονιά έχει αρχίσει το στήσιμο των σκηνών οι οποίες όμως δεν μπορεί μ΄ αυτές τις καιρικές συνθήκες να είναι μια προσωρινή λύση. Οι 160 σκηνές που έφτασαν με C-130 το πρωί μεταφέρθηκαν στο Ληξούρι άλλες 120 σκηνές μεταφέρθηκαν με άλλο C-130 αργότερα και τρίτο C-130 μετέφερε επιπλέον υλικά. 
Οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών ευρύτερα γνωστή ως ΜΥΚ έδωσαν το πράσινο φως για το λιμάνι του Αργοστολίου και μετέβησαν στο Ληξούρι για αντίστοιχους ελέγχους στο εκεί λιμάνι (διαβάστε εδω το σχετικό άρθρο).

Χθες, Δευτέρα με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Κεφαλονιά μετά τον τελευταίο σεισμό, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝπου έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Από το 2010, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας για αντιμετώπιση των πυρκαγιών ειδικότερα και των φυσικών καταστροφών γενικότερα, οργανώνεται μέσω του Σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ.


onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις