Εκτελεί η ΜΙΤ επιχειρήσεις στην Ελλάδα;

Πλήθος ερωτημάτων προκύπτει από το δημοσίευμα της τουρκικής “Χουριέτ” αναφορικά με την σύλληψη τεσσάρων φερόμενων μελών της κουρδικής οργάνωσης DHKP/C στην περιοχή του Γκύζη, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης και κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η σύλληψη κατέστη δυνατή μετά από ασφαλείς πληροφορίες που έφθασαν στην ΕΥΠ από την CIA και την MIT, ενώ στην ανάκριση των συλληφθέντων θα παρίστανται και στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Μάλιστα η Άγκυρα αναμένεται να καταθέσει αίτημα έκδοσης των συλληφθέντων στην Τουρκία.


Γράφει ο Κωσταντίνος Τόλιας
Σημειώνεται πως η όλη ιστορία έρχεται λίγους μήνες μετά ανάλογη περίπτωση απαγωγής ατόμου κουρδικής καταγωγής από το κέντρο της Αθήνας τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν στη συνέχεια-σύμφωνα με πληροφορίες και εδώ υπήρξε συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές αρχές.
Εμείς απλώς ρωτάμε: εκτελεί η MIT επιχειρήσεις σε ελληνικό έδαφος εν γνώσει και με την ανοχή των ελληνικών αρχών; Η διμερής συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να αναλαμβάνονται στην ουσία κοινές επιχειρήσεις εντός του ελληνικού εδάφους; Αν ναι, αυτό δεν συνιστά στην ουσία μια ένδειξη (αν όχι απόδειξη) παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας και δορυφοροποίησης της χώρας; Τι κερδίζει η ελληνική πλευρά από ανάλογες ενέργειες; Έχουν αναλογιστεί οι αρμόδιοι την πιθανότητα κουρδικού χτυπήματος, είτε σε στόχο ελληνικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό, είτε ακόμη και εντός των συνόρων, ως κίνηση αντιποίνων; Απλά να σημειώσουμε πως, αν και στο παρελθόν έχει επισημανθεί πολλάκις η δραστηροποίηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρας μας, αυτό θεωρούταν καθαρά κίνηση εντασσόμενη στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των δύο γειτονικών χωρών και πάντως αντιμετωπίζοταν αναλόγως από τις ελληνικές αρχές.
Αντιθέτως τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με δραστηροποίηση η οποία έχει την άτυπη (;) άδεια των ελληνικών αρχών, οι οποίες μάλιστα συνεργάζονται, σε μια κατάσταση η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της επιχείρησης υπονόμευσης της εθνικής μας κυριαρχίας. Ας ελπίσουμε πως υπάρχει σχέδιο από την πλευρά των αρμοδίων και δεν θα βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων καταστάσεων τις οποίες θα κληθούμε να πληρώσουμε ακριβά για μια ακόμη φορά.
http://www.defencenews.gr/index.php/intelligence/2013-12-13-14-33-26/214-ektelei-i-mit-epixeiriseis-stin-ellada

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις