"Ναυμαχία" στην ΑΟΖ Κύπρου - 2 αεροπλανοφόρα ΗΠΑ και Ρωσίας εναντίον Τούρκων

Image
Τουρκικές φρεγάτες και υποβρύχια “εναντίον” αμερικανικών και ρωσικών αεροπλανοφόρων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Άγκυρα δεν σταματά την στρατιωτική - ναυτική “πίεση” στην κυπριακή ΑΟΖ. Η φρεγάτα Ίμβρος και δύο υποβρύχια πλέουν στην περιοχή ως δύναμη “προστασίας” του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», που διεξάγει παρανόμως έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός τηςΑΟΖ Κύπρου. 

Την ίδια στιγμή και στην ίδια περίπου περιοχή έπλευσε και το αμερικανικό πυρηνικόνητο αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush». Το οποίο μετά από την παρουσία του στ΄ ανοιχτά του Πειραιά (διαβάστε εδω το σχετικό άρθρο και δείτε φωτο) και τις ασκήσεις που έκανε με ελληνικές φρεγάτες (διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτο εδω) κατευθύνθηκε στην ΑΟΖΚύπρου και έκανε ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας.

Οι αμερικανοί “μοιράζοντας” το παιχνίδι μετά από τις ασκήσεις αγκυροβόλησαν στην Αττάλεια για λίγα 24ωρα και θα επιστρέψουν στην ΑΟΖ Κύπρου για γυμνάσια. Να σημειωθεί ότι ένα από F 15 που συμμετείχαν στις ασκήσεις λόγω βλάβης -όπως δήλωσαν οι χειριστές του- ζήτησε άδεια και προσγειώθηκε στο στο βρετανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Επισκοπής της Κύπρου.

Στην περιοχή όμως υπάρχουν και ρωσικές ναυτικές δυνάμεις. Η Ρωσία έχει δεσμεύσει περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις στις οποίες κυρίαρχο ρόλο παίζει το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» (διαβάστε εδω σχετικό άρθρο και δειτε φωτο), που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Λεμεσού.

http://www.onalert.gr/stories/naumaxia-stin-aoz-kyprou-dyo-aeroplanofora-usa-russia-enantion-tourkon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις