Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου



«Χρόνια πολλά σε όλους. Σήμερα ζήσαμε συγκινητικές στιγμές. Θαυμάσαμε να παρελαύνουν μπροστά μας τα άξια παιδιά της Ελλάδας. Της Ελλάδας, της τιμής, του καθήκοντος και των αξιών.

Τιμήσαμε την Εθνική μας Επέτειο φέρνοντας πίσω τα ανώτερα ευγενή νοήματα εκείνης της εποχής και προσαρμόζοντάς τα στις ανάγκες του σήμερα.

Τώρα, που η Ελλάδα πέρασε τα χειρότερα, ας δουλέψουμε όλοι μαζί για τα καλύτερα που έρχονται, τιμώντας την Ιστορία μας και καλλιεργώντας ανάμεσά μας την απαραίτητη εθνική ομοψυχία και ενότητα, που οι καιροί και οι περιστάσεις απαιτούν.

Σήμερα στείλαμε με αυτή την πράγματι μεγαλειώδη παρέλαση, που την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες Αθηναίων, αλλά και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης ολόκληρη η Ελλάδα και ο ελληνισμός της Διασποράς, ένα μήνυμα. Μήνυμα ισχύος, μήνυμα ειρήνης.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται στο ύψος της αποστολής τους, πάντοτε έτοιμες να ανταποκριθούν στο υπέρτατο καθήκον που είναι η προάσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας, αν ποτέ αυτό χρειαστεί.

Στείλαμε μήνυμα φιλίας προς τη γειτονιά μας, αλλά και παρουσίας και παράστασης της ελληνικής σημαίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου αυτό επιβάλλεται.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι εγγυητές της ασφάλειάς μας. Από την άλλη μεριά όμως είναι τα παιδιά μας. Όλα αυτά τα άξια παιδιά, άντρες και γυναίκες που πέρασαν μπροστά μας, είναι παιδιά του ελληνικού λαού και τους αξίζει η αναγνώριση και ο σεβασμός, γιατί παρά τις αντιξοότητες που η εποχή επεφύλαξε, παρά τις δυσκολίες που η δημοσιονομική συγκυρία επέβαλε, είναι πιστά στον όρκο και στο καθήκον τους.

Και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα: μήνυμα αυτοπεποίθησης, σιγουριάς, κύρους.

Η Ελλάδα της κρίσης σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Έρχεται η Ελλάδα της περηφάνιας, της αυτοπεποίθησης, της ισχύος. Αυτό είναι το μήνυμα που εστάλη σήμερα μέσα από αυτή την μεγαλειώδη παρέλαση και το μοιραστήκαμε όλοι οι Έλληνες μαζί σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας.


Χρόνια πολλά σε όλους».

http://kranosgr.blogspot.gr/2014/03/25_2295.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις