Ποιές γυναίκες των ΕΔ προάγονται αναδρομικά λόγω "άνισης μεταχείρισης";


Στην αναδρομική προαγωγή 60 γυναικών Αξιωματικών της Αεροπορίας, προχωρεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς έγινε αποδεκτή από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, η υπ’ αριθμόν 15/2014 Γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σχετικά με τη συμμόρφωση της Διοίκησης με ακυρωτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που αφορά στην εξέλιξη στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Με την αποδοχή της γνωμοδότησης αυτής διευθετήθηκε ένα ζήτημα άνισης μεταχείρισης γυναικών Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίες εξελίσσονταν με διαφορετικούς όρους από άνδρες συνάδελφους τους.

Πιο συγκεκριμένα, αν και κατατάχθηκαν το ίδιο έτος στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας, οι άνδρες εθελοντές ονομάστηκαν Ανθυποσμηναγοί και προάχθηκαν στους επόμενους βαθμούς ένα έτος πριν από τις γυναίκες εθελόντριες.

Επιπρόσθετα αναλήφθηκε πρωτοβουλία από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την κοινή αντιμετώπιση αντίστοιχων θεμάτων εξέλιξης στο Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό.


onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις