Κλοπή σκληρού δίσκου από το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου

Σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, με «ευαίσθητο υλικό», κλάπηκε από το ΥΠΑΜ, παρά τα αυστηρά μέτρα φύλαξης όλο το 24ωρο. Στο ΥΠΑΜ, που τέθηκε σε συναγερμό, έχει σπεύσει η εγκληματολογική Υπηρεσία της Αστυνομίας και το ΤΑΕ Αρχηγείου και διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους και λαμβάνουν καταθέσεις.
Έρευνα διεξάγεται για τον τρόπο, με τον οποίο κλάπηκε ο δίσκος, ενώ αντικείμενο έρευνας αποτελεί και ο τρόπος, με τον οποίο οι δράστες εισήλθαν εντός του ΥΠΑΜ.

 
Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει ότι ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος χρησιμοποιείτο μόνο για περιοδική αποθήκευση (backup) στοιχείων που αφορούν στην καταγραφή της εισερχόμενης αλληλογραφίας (μη απόρρητης φύσης) καθώς και στην καταχώρηση αδειών δημοσίων υπαλλήλων και ωρομισθίων του ΥΠΑΜ. 
 
Ο δίσκος εκλάπη από γραφείο του πολιτικού γραφείου του Υπουργείου και δεν περιείχε εμπιστευτικά έγγραφα ενώ όπως φαίνεται, ο δίσκος εκλάπη εκ των έσω, αφού εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχουν ενδείξεις για διάρρηξη. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Άμυνας φρουρείται 24 ώρες το 24ωρο για ευνόητους λόγους. Παρόλα αυτά οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το δίσκο.
 
 
«Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, για διεξαγωγή σχετικής έρευνας. Διευκρινίζεται ότι ο δίσκος δεν περιείχε οποιαδήποτε κείμενα εγγράφων του Υπουργείου, ούτε κοινά, ούτε εμπιστευτικά ή απόρρητα. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται οιαδήποτε ανησυχία διαρροής στοιχείων διαβαθμισμένης φύσης, που να επηρεάζουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την εθνική ασφάλεια του τόπου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
Στην ανακοίνωση το ΥΠΑΜ προσθέτει ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία για διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
«Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου διέταξε, παράλληλα, διοικητική έρευνα για διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες επισυνέβη το γεγονός», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/news/local/107737

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις