Ο "Καθηγητής" του ΕΣ ...


Στη σκιά των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων ανεφύησαν και πολλά άλλα προγράμματα μικρότερου οικονομικού ενδιαφέροντος, όχι όμως και ήσσονος σημασίας για την Εθνική Ασφάλεια.

         Για παράδειγμα, σύμβαση έτους 2010, η οποία ανετέθη απευθείας από τη Διεύθυνση Διαβιβάσεων του Γ.Ε.Σ. στο «εργαστήριο» πολυπράγμονος καθηγητή του Ε.Μ.Π. και στόχευε τάχα στην κατασκευή «ελληνικών κρυπτοκινητών», δηλαδή κινητών τηλεφώνων για ασφαλή συνομιλία. Όπως λέγεται, την «κατασκευή» πραγματοποίησε μεταπτυχιακός φοιτητής του κυρίου καθηγητή που παράλληλα υπηρετούσε την θητεία του (!) και στην ουσία επρόκειτο για την αγορά έτοιμου λογισμικού από το διαδίκτυο και την ενσωμάτωσή του σε κινητά του εμπορίου. Υπήρξαν τα απαραίτητα εχέγγυα ασφαλείας; Πόσα χρήματα δόθηκαν; Τι εντέλει απέδωσε;
         Αυτή είναι μία από τις δεκάδες συμβάσεις που έχει συνάψει ο παραπάνω καθηγητής με τον Ελληνικό Στρατό εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό κάποιοι αξιωματικοί έλαβαν (μάλλον άκοπα) το διδακτορικό τους με τη διαμεσολάβηση του κυρίου καθηγητή και μετά από μια προσοδοφόρα μετάθεση στο ΝΑΤΟ φρόντισαν βέβαια να ανταποδώσουν (;) την διευκόλυνση. Πρώην φοιτητές, πάλι, του κυρίου καθηγητή προσλήφθηκαν μάλλον εύκολα στο Γ.Ε.Σ.
         Η διαπλοκή αυτή θα ήταν συνήθης (για τα ελληνικά δεδομένα... ) αν ΔΕΝ:
       - Προοριζόταν τα κρυπτοκινητά για την πραγματοποίηση των άκρως απόρρητων επι-κοινωνιών της Κυβέρνησης και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
       - Είχε ως έρεισμα την καταρράκωση κάθε ακαδημαϊκής και διοικητικής διαδικασίας.
       - Είχαμε πάψει να βλέπουμε τους αντιπάλους μας ακόμη και στο βάθος του ορίζοντα.

Όπως φέρεται να είπε και ο αείμνηστος Turgut Ozal: «Σιγά, μη κηρύξω τον πόλεμο στους Έλληνες. Μόνοι τους θα μας παραδοθούν». Τελικά, το μόνο που δεν χρειαζόταν εσωτερική υποτίμηση σ’ αυτή τη χώρα, ήταν οι αξίες που επαίρεται ότι γέννησε...


Με εκτίμηση,
michalis paraskevopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις