Έρχονται τα «Δωράκια» στους Στρατιωτικούς

Περίπου το 1/3 των στρατιωτικών (33.745) θα λάβει βοήθεια από το πλεόνασμα, δηλαδή χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ θα πάρουν περίπου 400 - 500 € μια κι έξω.

Το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς... κρατήσεις και φόρους, με βάσει το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η καταβολή του θα γίνει στις 9 Μαΐου του 2014. Οι υπόλοιποι θα «κλαίνε την μοίρα τους» και θα περιμένουνε την απόφαση του ΣτΕ, πότε θα εκδοθεί, μήπως και δούνε «άσπρη» μέρα.

Όσοι έχουν μισθό (μικτά) 1.500 € και πάνω, δεν λαμβάνουν βοήθεια διότι είναι προνομιούχοι. Δηλαδή ένας στρατιωτικός που λαμβάνει μικτά ή ακαθάριστα 1.500 €, λαμβάνει στο χέρι (καθαρά), περίπου 1.000 έως 1.180 €. Όσοι δε υπηρετούν στον Έβρο - Νησιά ή σε άλλη περιοχή μακριά από τα σπίτια τους, τότε η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώνεται περισσότερο. Με βάση όμως αυτά που ισχυρίζεται η κυβέρνηση οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί δεν χρειάζονται περαιτέρω οικονομική ενίσχυση.

Βέβαια θα ακούσουμε ότι η υπηρεσία προσπαθεί να βοηθήσει τους στρατιωτικούς με τις κατάλληλες μεταθέσεις – τοποθετήσεις, σε συνδυασμό πάντοτε με τις υπηρεσιακές ανάγκες!!! Αμαρτωλή ιστορία οι μεταθέσεις, καλλίτερα να μην το αναλύσουμε τώρα, ίσως ορισμένοι μελαγχολήσουν!!!

Τα 2/3 των στρατιωτικών περιμένουν απλώς καλύτερες μέρες, στο μέλλον. Ελπίζουν μαζί με την άνοιξη να έρθει και η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις οριζόντιες περικοπές στους μισθούς τους που πραγματοποιήθηκαν βίαια και άδικα τον Αύγουστο του 2012. Η κυβέρνηση ίσως να έχει αυτό το γεγονός το μυαλό της και γι’ αυτό πιθανόν δεν ήθελε να δοθούν επιπλέον χρήματα από το πλεόνασμα σε όλους τους ένστολους παρά μόνο σε ένα μικρό αριθμό που βρίσκονται κάτω από τα 1.000 € καθαρά τον μήνα. Πάντως με την τρόικα έχει συζητηθεί η απόφαση του ΣτΕ και έχει διευκρινιστεί ότι θα εφαρμοσθεί και το συγκεκριμένο κόστος θα καλυφθεί ετήσια από επιπρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν.

Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ και η κυβέρνηση θα έχει ξεκαθαρίσει από πότε θα αρθούν οι περαιτέρω εξοντωτικές μειώσεις που επιβλήθηκαν στους στρατιωτικούς - ένστολους.

(Ε.Σ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_20.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις