Το «Μαρτύριο της Σταγόνας» ... συνεχίζεται για τους Στρατιωτικούς


Αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία φέρεται να δικαιώνει τους Στρατιωτικούς, για τις οριζόντιες περικοπές που υπέστησαν γι’ ακόμη μια φορά τον Αύγουστο του 2012, σύμφωνα πάντοτε με... δημοσιογραφικές διαρροές, συνεχίζεται και το «μαρτύριο της σταγόνας».

Οι Περιφερειακές Ενώσεις των Στρατιωτικών, οι οποίες χωρίς καμία υποστήριξη από θεσμικούς παράγοντες, προσέφυγαν ενώπιον του ΣτΕ και ζήτησαν την ακύρωση του νόμου 4093/2012.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε συνεχείς διαρροές πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της σχετικής απόφασης, πριν ακόμη καθαρογραφεί και δημοσιευθεί προκειμένου να γνωρίζουμε το εύρος της αντισυνταγματικότητας του σχετικού νόμου.

Τα σενάρια είναι σχεδόν καθημερινά, σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο επιστροφής των χρημάτων, που αντισυνταγματικώς κατά τη φερόμενη κρίση του ΣτΕ κρατήθηκαν χρηματικά ποσά, από τη μισθοδοσία των Στρατιωτικών.

Ακούγεται έντονα, ότι τα χρηματικά ποσά που θα επιστραφούν θα κρατηθούν από τους ίδιους σε μεταγενέστερο χρόνο, με νέο νομοθέτημα, προκειμένου να επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία.

Πιστεύουμε ότι, η κυβέρνηση πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα, να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

α. Σε περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το Ν.4093/2012, που αφορά τις περικοπές των Στρατιωτικών, θα προβεί στην τροποποίηση ή ακύρωσή του;
β. Το δημοσιονομικό κενό, που θα δημιουργηθεί, θα καλυφθεί με μέτρα που δεν αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων;
γ. Θα νομοθετήσει ή όχι περαιτέρω περικοπές για τους Στρατιωτικούς - Απόστρατους;

Δυστυχώς, οι φήμες που κυκλοφορούν έχουν προβληματίσει τα στελέχη των ΕΔ, που δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά δυσχεραίνοντας την ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους.

(Ε.Σ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_22.html

Σχόλια

  1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ Η ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΣΚΟΠΟ ΩΣ ΚΙΝΗΣΗ . ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ .
    ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ 22 ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ , ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΑΧΙΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ . ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΚΟΥΩ . ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ (ΣΙΓΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ? ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ . ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΑΡΚΕΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ , ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ . Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΟΠΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΣΑΣ . ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ . ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΙΠΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1300 ΕΥΡΩ . ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΑ 3 ΜΕ 4 ΑΙΤΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΑΝ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΥΚΟΛΗ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑ . ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ .
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ .
    1. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ (ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ) ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑΣ .ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ .
    2. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1500 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ 1000 ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΡΑ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    3. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ Ν ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ . ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις