Αυτοκτονικές τάσεις: ‘Τρελό’ ανακοινωθέν G7 για Ουκρανία…

Η εκτός πραγματικότητας αντιμετώπιση της κατάστασης ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζεται. Οι εφτά – δηλαδή πλην Ρωσίας – χώρες του G8, εξέδωσαν ανακοίνωση, βάσει της οποίας αποχωρούν… μέχρι νεοτέρας από τη συγκεκριμένη ομάδα χωρών, μια ανακοίνωση που υπογράφουν και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, Χέρμαν βαν Ρομπέι για το Συμβούλιο της ΕΕ και Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο για την Επιτροπή.

Πρόκειται για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, που καταλογίζουν… τα μύρια όσα στη Ρωσία, ενώ την καλούν σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά. Είναι πρωτοφανές, αφού ζητούν από τον ισχυρό της διαμάχης, που είναι αδιαμφισβήτητα η Ρωσία, αφού όλοι οι υπόλοιποι προς το παρόν κρύβονται, να πάει και να διαπραγματευθεί με αυτό που δεν αναγνωρίζει!
Εν ολίγοις, ζητούν de facto αναγνώριση της κυβέρνησης που προέκυψε από την επαναστατική διαδικασία, χωρίς κανείς να αναφέρεται στη συμφωνία που συνομολογήθηκε από τις δυο πλευρές, Ουκρανία και Ρωσία με τη διαμεσολάβηση Ευρωπαίων κυρίως αξιωματούχων, η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε!
Το δεύτερο μεγάλο «φάουλ» των G7, είναι ότι καλούν για τη διατήρηση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, αναφέρουν ότι για να αποκατασταθεί η ενότητα, η σταθερότητα και η πολιτική-οικονομική «υγεία» της χώρας, υποστηρίζουν τις συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
Κι αυτά σε μια χώρα που έπαιρνε τα χρήματα που ζητούσε, χωρίς όρους, συν τη μεγάλη έκπτωση στο φυσικό αέριο. Εν ολίγοις, θωρείται από τους G7 λογικό να τα υποστηρίζεις αυτά και να τα θεωρείς και «υποστήριξη» στην Ουκρανία, σε μια εποχή που ο αγώνας του ελληνικού λαού και τα δεινά που περνάει, είναι ακόμα και «πρωτοσέλιδο» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης!
Θα είχε ενδιαφέρον η νέα απάντηση των G7, εάν ο Πούτιν ανακοινώσει π.χ. τη μονομερή αποχώρηση της Ρωσίας από τους G8. Θα βάζαμε και στοίχημα ότι κάποια στιγμή θα την παρακαλάνε να επιστρέψει.
http://www.defence-point.gr/news/?p=97106

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις