Μήνυμα της κυβέρνησης στις εισοδηματικές ομάδες που προσφεύγουν στα δικαστήρια: «Εσείς θα τα πληρώσετε!»


Μήνυμα της κυβέρνησης στις εισοδηματικές ομάδες που προσφεύγουν στα δικαστήρια: «Εσείς θα τα πληρώσετε!»

Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα για να καλυφθεί το κόστος από ενδεχόμενη δικαστική δικαίωση ορισμένων εισοδηματικών ομάδων σχετικά με τις μειώσεις που υπέστησαν στους μισθούς τους, διαβεβαίωσε την Τετάρτη υψηλόβαθμη πηγή του οικονομικού επιτελείου.

Οπως εξήγησε η ίδια πηγή, η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει το σύστημα που εφάρμοσε και η Πορτογαλία, σύμφωνα με το οποίο, το κόστος επωμίζεται η ίδια εισοδηματική ομάδα, η οποία δικαιώνεται από τα δικαστήρια, με ισοδύναμα μέτρα.


«Εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά» εξήγησε χαρακτηριστικά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας.

Η ίδια πηγή ανέφερε εξάλλου, ότι το αναθεωρημένο μνημόνιο, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μειώνει τους φόρους, κατά το ποσό το οποίο ξεπερνά τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους, εξάλλου, αναμένεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να ξεκινήσει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Προϋπολογισμού του 2013 από τη Eurostat, στις 23 Απριλίου, ίσως και στο επόμενο Eurogroup, στις 5 Mαΐου.

Η συζήτηση, είπε, «μπορεί να πάρει πολύ καιρό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις