Νέες περικοπές στην Εθνική Άμυνα ακόμη και "απολύσεις" μέσω κατάργησης θέσεων

Image

Νέες μεγάλες περικοπές στην Εθνική Άμυνα, την Υγεία και την Παιδεία ,έρχονται αμέσως μετά από τις κάλπες του Μαϊου. Μετά το “τυράκι” των “κοινωνικών μερισμάτων “ πρέπει να επιβληθούν περικοπές 1 δις το χρόνο και αυτές επικεντρώνονται στους τρεις βασικούς πυλώνες του κράτους!

Επιπλέον έρχονται και 2,2 δις φόρων!
Από που θα προκύψουν νέες περικοπές στην Εθνική Άμυνα;
Από την συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη; Ούτε που μπορούμε να το φανταστούμε κι ελπίζουμε ότι την ίδια άποψη έχουν και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων οι οποίοι προφανώς έχουν γνώση από πρώτο χέρι για την κατάσταση του υλικού τους. Αν γραφτούν αυτά που συμβαίνουν οι πολίτες δεν θα τα πιστεύουν!

Από τους μισθούς των στρατιωτικών; Πάλι στα εύκολα “θύματα” για να τους κόψουν τι; Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πάει ο μισθός τους; Δεν είναι όμως καθόλου απίθανο για να μην πούμε αναμενόμενο ότι και από την τσέπη των στρατιωτικών θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να μας παρουσιάσει το επόμενο …πλεόνασμα. Και υπάρχει πάντα ανοιχτό ένα ενδεχόμενο που μπορεί να έμοιαζε απίστευτο πριν μερικά χρόνια. Απολύσεις στις ΕΔ.

Η λέξη απόλυση έχει ακουστεί από πρωθυπουργικά χείλη σε συνομιλία που είχε ο κ.Σαμαράς με τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο στο Μέγαρο Μαξίμου . Όταν ο πρωθυπουργός είπε στον Αρχηγό να εξηγήσει στο προσωπικό ότι προχώρησε στις περικοπές για να μην αναγκαστεί να απολύσει κόσμο.


Απολύσεις δεν έχουν γίνει πουθενά στον κόσμο. Έχει γίνει όμως κατάργηση οργανικών θέσεων. Και αυτό ήδη “κουβεντιάζεται” και στην Ελλάδα! Η επιχειρούμενη κατάργηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης για παράδειγμα θα προκαλέσει κατάργηση οργανικών θέσεων.


Το θέμα είναι αν αυτη τη φορά στην νέα επίθεση που έρχεται κατά των ΕΔ θα υπάρξει κάποια αντίδραση. Οι πληροφορίες λένε ότι οι ρυθμίσεις που ετοιμάζονται σε Γενικά Επιτελεία κι έχουν σχέση με την εξέλιξη και τις προοπτικές των στρατιωτικών είναι στα μέτρα της τροίκας!

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις