Η "εκδίκηση" Στουρνάρα για το ΣτΕ! Τι αλλάζει σε προαγωγές αποστρατείες προς το χειρότερο

Image
Μόνο ευχάριστα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν όσα ακούγονται για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους. Η αναμονή της ανακοίνωσης της απόφάσης του ΣτΕ συνοδεύεται από τις διαρροές του επιτελείου Στουρνάρα - Σταϊκούρα σύμφωνα με τις οποίες “ότι κι αν αποφασίσει το ΣτΕ θα το επιστραφεί από τις τσέπες των στρατιωτικών! 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες είναι εις γνώση στρατιωτικών σε υψηλά επίπεδα της ιεραρχίας:

•Το υπουργείο Οικονομικών “εκδικείται τους στρατιωτικούς και το προσωπικό από τα σώματα ασφαλείας διότι κατέφυγαν δικαστικώς κατά των άδικων και υπέρμετρων μειώσεων που υπέστησαν τον Αύγουστο του 2012, εφαρμόζοντας εξοντωτικά μέτρα προκειμένου να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας".

•Ήδη, το ΓΕΕΘΑ, προωθεί πρόταση «βόμβα» με την τροποποίηση του νόμου 3883/2010, αυξάνοντας τα χρόνια παραμονής στους βαθμούς, υποχρεωτικά για όλους π.χ. Συνταγματάρχης 6 έτη υποχρεωτικά, Ταξίαρχος 3 έτη υποχρεωτικά κ.λπ. Επίσης ακούγονται και διάφορες φήμες (!!!) για εφαρμογή των παρακάτω μέτρων «σοκ και δέος»:

α. Αποστρατείες με τον διοικητικό βαθμό που φέρουν οι ένστολοι, καταργείτε το προνόμιο να δίνεται ο επόμενος βαθμός χαρισματικά λόγω αποστρατείας, εφαρμογή άμεσα μετά την ψήφιση της τροποποίησης του νόμου στη Βουλή, για όλους.

β. Όποιος αιτείται αποστρατεία πριν συμπληρώσει τα 35 χρόνια υπηρεσίας θα αποστρατεύεται με τον προηγούμενο διοικητικό βαθμό που φέρει.

Αν όλα αυτά ή έστω κάποια τεθούν πράγματι σε εφαρμογή είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν ένα ακόμη “χαστουκι” για τους στρατιωτικούς οι οποίοι είναι έτσι κι αλλιώς δυσαρεστημένοι από την αδικία με την οποία θα δοθεί και το επίδομα των 500 ευρώ στις 9 Μαίου.

Το ερώτημα είναι αν η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ έχει πειστεί από τα σχέδια και τις εισηγήσεις για την δέσμη μέτρων. Και βέβαια αν έχει υπολογίσει τις συνέπειες που θα έχουν.

onalert

Σχόλια

  1. Για την αποκατάσταση της αλήθειας το onalert το "εκλεψε" απο εμενα από εδω: http://staratalogia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7597.html. Είσαι το μοναδικό μπλοκ που το ανάρτησες και σε ευχαριστώ γι' αυτό. ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ!!!
    Υ.Γ. Αν έχεις προσέξει ποτέ δεν αναρτώ από onalert... Οτι αυτό σημαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις