Τουρκία: Μόνοι αλλά με Ναυτικό στον ‘Αετό της Ανατολίας’…

Άρχισε τη Δευτέρα 7 Απριλίου η μεγάλης κλίμακας τουρκική τακτική αεροπορική άσκηση «Anadolu Kartarlari» 2014/1 (Αετός της Ανατολίας) με επίκεντρο την αεροπορική βάση της Κόνια (Ικόνιο). Η άσκηση είναι διάρκειας 11 ημερών (ως τις 18 Απριλίου 2014) και σε αυτή θα συμμετέχουν φέτος αποκλειστικά τουρκικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται, ότι και η προηγούμενη έκδοση «Anadolu Kartarlari» 2013/2 (23 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2013) ήταν αμιγώς τουρκική, ενώ στην αμέσως προηγούμενη «Anadolu Kartarlari» 2013/2 (απ’ όπου και το συνημμένο βίντεο) που είχε διεξαχθεί από 10 ως 21 Ιουνίου 2013 είχαν συμμετάσχει η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς την τάση, οι διεθνείς συμμετέχοντες να μειώνονται όσο αυξάνουν τα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής για την Τουρκία… Σκοπός της άσκησης, που για πρώτη φορά διεξήχθη το 2001, είναι η εκπαίδευση των συμμετεχουσών δυνάμεων σε παρατεταμένης διάρκειας συνολικού φάσματος συνδυασμένες αεροπορικές επιχειρήσεις.
Στη φετινή «Anadolu Kartarlari» θα συμμετάσχουν επίσης πλοία επιφανείας (φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλάκατοι, πλοία ναρκοπολέμου), υποβρύχια, ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας της Τουρκικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (TDK: Turk Deniz Kuvvetleri).
Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η φετινή «Anadolu Kartarlari» αποσκοπεί κυρίως στην επίδειξη δύναμης προς του αντάρτες της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Λεβαντίνη» (ISIL) που δρουν στη Συρία. Χωρίς σχόλια, αλλά… χωρίς παρεξήγηση, με το Ναυτικό θα τους τρομάξουν;
http://www.defence-point.gr/news/?p=100008

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις