Κι άλλες δοκιμασίες για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές


ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθετες δοκιμασίες προβλέπονται για τους υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών. Πρόκειται για ένα ενιαίο επιλογικό σύστημα που περιλαμβάνει ψυχομετρικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και...αθλητικές δοκιμασίες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι που δηλώνουν τη Σχολή Ικάρων/Τμήμα Ιπταμένων όχι ως πρώτη προτίμηση υποβάλλονται σε ειδικές ψυχομετρικές και υγειονομικές εξετάσεις διάρκειας 4 εργάσιμων ημερών. Ειδικότερα:

 Η ψυχομετρική δοκιμασία συμπεριλαμβάνει γραπτές και προφορικές δοκιμασίες, διενεργούμενες από κατάλληλη επιτροπή, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των υποψηφίων για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 Οι υγειονομικές εξετάσεις περιλαμβάνουν ένα πακέτο εργαστηριακών εξετάσεων (γενική αίματος, ακτινογραφία θώρακα, ηλεκτροκαρδιογράφημα, οφθαλμολογική εξέταση, ωτορινολαρυγγολογική εξέταση και ακοόγραμμα, γυναικολογική εξέταση για τις υποψήφιες).

Δύο μήνες πριν

Οι εξετάσεις αυτές μπορούν να διενεργηθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας, με την προϋπόθεση να έχουν γίνει εντός διμήνου προ της ημερομηνίας παρουσίασης των υποψηφίων για τις προκαταρκτικές εξετάσεις και να είναι νόμιμα επικυρωμένες.

Οι λοιπές κλινικές εξετάσεις και οι μετρήσεις των σωματομετρικών στοιχείων γίνονται στο αρμόδιο ανά σχολή στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων υπόκεινται σε επιπλέον εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.

Υποψήφιοι που αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να προσκομίσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις (άποροι - ανασφάλιστοι) μαζί με την αίτηση υποψηφίου θα υποβάλουν στη σχολή πρώτης προτίμησης και αντίστοιχη βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση προκειμένου να παραπεμφθούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Οι υποψήφιοι που θα κριθούν κατάλληλοι από τις Υγειονομικές Επιτροπές στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στις αθλητικές δοκιμασίες. Αυτές διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Στρατιωτικών Σχολών.

Αγωνίσματα

Στον πίνακα που δημοσιεύεται εδώ αναφέρονται τα αγωνίσματα και τα κατώτερα όρια επίδοσης κατά αγώνισμα και σχολή που πρέπει να πετύχει ο υποψήφιος (ανεξαρτήτως φύλου) προκειμένου να κριθεί κατάλληλος.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Έχουν δικαίωμα μίας προσπάθειας για τους δρόμους και τριών προσπαθειών για τα άλματα και τις ρίψεις.

2. Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψηφίους.

3. Η αθλητική περιβολή των υποψηφίων αποτελεί αποκλειστικά δική τους επιλογή και ευθύνη.

4. Η σειρά διεξαγωγής των αγωνισμάτων καθορίζεται με ευθύνη των σχολών, ανάλογα με τις επικρατούσες τότε κλιματικές και λοιπές συνθήκες και τον αριθμό των υποψηφίων.

5. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής στις σχολές προτιμήσεώς τους, εφόσον επιτύχουν τα όρια επίδοσης που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη σχολή.

6. Τονίζεται ότι, για να επιτύχουν οι ενδιαφερόμενοι τα όρια επίδοσης των αγωνισμάτων, καλό θα είναι να έχουν εκ των προτέρων κατάλληλα προετοιμαστεί.

7. Υποψήφιος που θα αποτυγχάνει να επιτύχει κατώτερο όριο σε κάποια από τις αθλητικές δοκιμασίες δεν θα συνεχίζει να εξετάζεται και στις υπόλοιπες.

8. Σε περίπτωση που για κάποιον υποψήφιο προκύψει πρόβλημα υγείας ή γυναικολογικής φύσης, υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης σε νέα ημερομηνία, οπωσδήποτε μόνο μετά από επιτόπια εξέταση από τον παρόντα ιατρό και πριν από τη διεξαγωγή κάποιου αθλήματος.

9. Υποψήφιος που αγωνίστηκε σε κάποιο άθλημα μπορεί να επανεξεταστεί μόνο σε περίπτωση τραυματισμού του, ο οποίος θα βεβαιωθεί επιτόπου από τον ιατρό.

Για τους κοινούς υποψηφίους αποτελέσματα επιτυχόντων στις προκαταρκτικές εξετάσεις για όλες τις σχολές που δήλωσε ο υποψήφιος θα εκδίδει μόνο η σχολή πρώτης προτίμησής του.

Το υπουργείο Παιδείας με βάση τις καταστάσεις και αφού λάβει υπόψη τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων και τη συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσαν θα συντάξει την τελική κατάσταση επιτυχόντων στις Στρατιωτικές Σχολές κατά Τμήμα.

Στους υποψηφίους Σχολών Όπλων ή Μαχίμων των ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ που έχουν δηλώσει και σχολές της ΕΛ.ΑΣ., σε περίπτωση επιτυχίας τους, θα χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στις προκαταρκτικές εξετάσεις και ικανότητας, για χρήση στις λοιπές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών.

(Ε.Τ. «Σπουδάζω» 02/04/2014 – Σ.Λ.)
http://staratalogia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_457.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις