Το πλήρωμα ελικοπτέρου Super Puma της ΠΑ έσωσε ένα νεογνό

Αερογέφυρα ζωής

Αερογέφυρα ζωής για ένα νεογνό από τη Σύρο που μεταφέρθηκε με ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, από το νησί του στην Ελευσίνα και από εκεί σε νοσοκομείο και τώρα είναι καλά στην υγεία του.
Πιο συγκεκριμένα, προχθες το μεσημέρι και μετά από σχετικό σήμα-αίτημα του ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, δόθηκε εντολή στο ΓΕΑ...
και στις 13:40 απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, το ελικόπτερο ετοιμότητος τύπου Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης - Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της ΠΑ με προορισμό την Σύρο, προκειμένου να παραλάβει το νεογέννητο που παρουσίασε κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και ήταν σε θερμοκοιτίδα. 

Πραγματικά το ελικόπτερο κατευθύνθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπου και παρέλαβε το νεογέννητο στη θερμοκοιτίδα και τον συνοδό γιατρό και επέστρεψε στην Ελευσίνα, στις 15:25 όπου και με ασθενοφόρο το νεογνό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι βελτιωμένη. 
Η εξαιρετικά γρήγορη αντίδραση του πληρώματος του ελικοπτέρου Super Puma της 384 ΜΕΔ ασφαλώς συνέδραμε στην ευτυχή κατάληξη του περιστατικού. 
Λ.Σ.Μ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις